r
Nosalty Logó

Tiroli spenótos nokedli gorgonzolával és szalonnával

Vivesz
Tiroli spenótos nokedli gorgonzolával és szalonnával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szószhoz

A nokedlihez

1017
Kalória
37.8g
Fehérje
69.8g
Szénhidrát
63.7g
Zsír
140.7g
Víz
297.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A szószhoz

A nokedlihez

Összesen 1017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A szószhoz

A nokedlihez

Összesen 3054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A szószhoz

A nokedlihez

Összesen 267 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886 g
  • Cink
    224 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2712 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6114 micro
Összesen 1017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8657.9 g
  • Cink
    671 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1752 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1850 mg
  • Nátrium
    3936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18341 micro
Összesen 3054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.5 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, az olívaolajon megpirítjuk. Félretesszük.
  2. Egy lábasban feltesszük a tejszínt a tűzre, beledaraboljuk gorgonzola sajtot, majd addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Sózzuk, borsozzuk (a sóval vigyázzunk, a szalonna miatt, nem árt spórolni vele).

A nokedlihez

  1. A spenótot (akár friss, akár fagyasztott) 5 perc alatt megfőzzük, miközben belereszelünk egy fokhagymagerezdet. Ha kész, és kissé kihűlt, kinyomkodjuk. Felaprítjuk.
  2. A lisztet a tojással és a spenóttal elkeverjük. Sózzuk.
  3. Egy nagy lábasban vizet forralunk, majd egy nokedliszaggató segítségével kiszaggatjuk a nokedlit. Ha szépen feljöttek a víz tetejére, kiszedjük.
  4. A kész nokedlit összekeverjük a pirított szalonnával, és hozzáadjuk a gorgonzolaszószt is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Az egyik kedvenc ételem!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...