Tiramisus-amarettini-kekszes tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
piskótatészta
-
55g tojás69 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g keksz35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
67g habtejszín195 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
13 kcal
-
17g keksz70 kcal
-
8g amarettó27 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
-
23 kcal
tekercs összeállítása
Összesen
762
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
piskótatészta
-
330g tojás415 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g keksz210 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g keksz419 kcal
-
48g amarettó161 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
137 kcal
tekercs összeállítása
Összesen
4560
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
piskótatészta
-
20.4g tojás26 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
3.1g keksz13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
krém
-
24.8g habtejszín72 kcal
-
15.5g mascarpone63 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
6.2g keksz26 kcal
-
3g amarettó10 kcal
-
6.2g feketekávé1 kcal
-
3.7g cukrozatlan kakaópor8 kcal
tekercs összeállítása
Összesen
283
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 101.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
762
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.9 g
Zsír
-
Összesen 272.8 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3668.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 1431 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.2 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 607.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 946 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1511 micro
Összesen
4560
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
piskótatészta
-
6 db tojás
-
100 g cukor
-
150 g finomliszt
-
2 kávéskanál sütőpor
krém
-
400 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
3 db lapzselatin
-
2 csomag vaníliás cukor
tekercs összeállítása
Elkészítés
piskótatészta
- Az amarettinit egy megfelelő zacskóban sodrófa segítségével por állagúra összetörjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a cukorral, konyhai robotgép magas fokozatán kb. 7 percig krémesre keverjük, sűrű krémet alkotunk.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, az amarettini kekszet is, és a tojáskrémhez hozzákeverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá fölhabosított tojásfehérjét, amivel lazán még összekeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Amikor már hasonló színe van, mint egy világos színű kenyérnek, akkor kész.
- Ha megsült, egy konyharuha segítségével a szokásos módon feltekerjük, mint egy tekercset, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
- Közben elkészítjük krémet.
krém
- 100 g amarettinit enyhén darabosra összetörünk.
- A tejszínt fölhabosítjuk a vaníliás cukorral.
- A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés tejszínnel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk.
- A mascarponét és a zselatint is hozzákeverjük a fölhabosított tejszínhez. Ízlés szerint még az amarettó likőrrel ízesítjük.
- Kb. 2 dl krémet félreteszünk a tekercs bevonására. A maradék krémbe a darabosra tört amarettini kekszet is belekeverjük.
tekercs összeállítása
- A piskótalapot visszacsomagoljuk. Egy ecset segítségével az 1 dl kávéval meglocsoljuk.
- Megtöltjük az amarettini keksszel készített krémmel, és föltekerjük.
- A félretett, kb. 2 dl mennyiségű krémmel vékonyan bevonjuk a tekercsünket.
- Pár órát hűtőben hűtjük. Tálalás előtt megszórjuk még kakaóval.
- Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2056
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Már ősidők óta őrizgettem egy hasonló receptet. Amit úgy gondoltam, itt az ideje végre megsütni, vagy mégsem. Többször átolvasva egyre bizonytalanabb lettem a recept sikerességében (tészta nagyon tömör lett volna). Gondoltam inkább saját tapasztalat alapján készítem el, biztos alapokon. A végén a krémet is átváltoztattam, így ez már inkább saját receptté nőtte ki magát.