Tiramisu torta duszil konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
duszil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
sárga piskóta elkészítése
-
15g rétesliszt55 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
kakaós piskóta elkészítése
-
8g rétesliszt27 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1 kcal
krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
1g zselatinfix2 kcal
-
19g porcukor73 kcal
díszítés
-
31g babapiskóta115 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
3g tej1 kcal
Összesen
833
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
sárga piskóta elkészítése
-
120g rétesliszt437 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
kakaós piskóta elkészítése
-
60g rétesliszt218 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
9 kcal
krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
150g porcukor581 kcal
díszítés
-
245g babapiskóta921 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
6656
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
sárga piskóta elkészítése
-
5.2g rétesliszt19 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
14.3g tojás18 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
kakaós piskóta elkészítése
-
2.6g rétesliszt9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
krém
-
21.7g habtejszín63 kcal
-
21.7g mascarpone88 kcal
-
0.4g zselatinfix1 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
díszítés
-
10.6g babapiskóta40 kcal
-
4.3g feketekávé0 kcal
-
0.9g tej0 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
833
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.4 g
Zsír
-
Összesen 411.2 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6512.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1532 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 2588 mg
-
Nátrium 1938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591.7 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 769.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2092 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 472 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1386 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2225 micro
Összesen
6656
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
sárga piskóta elkészítése
-
6 púpozott ek rétesliszt
-
6 ek cukor
-
6 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
kakaós piskóta elkészítése
-
3 púpozott ek rétesliszt
-
3 ek cukor
-
3 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
krém
-
50 dkg mascarpone
-
0.5 csomag zselatinfix
-
15 dkg porcukor
díszítés
-
35 db babapiskóta
-
1 dl feketekávé
Elkészítés
sárga piskóta elkészítése
- A 6 tojást szétválasztjuk, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 6 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 6 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához. A piskóta lényege, hogy lassú, körkörös (nem körbe-körbe, hanem lentről felfelé) mozdulatokkal összekeverjük úgy, hogy levegő menjen a keverés közben a tésztába. Ha ügyesek vagyunk, hallani a légbuborékok pukkanását, ettől lesz omlós a piskóta.
- A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk, és majd ez a fele lesz felül. Kihűtjük.
kakaós piskóta elkészítése
- A 3 tojást szétválasztjuk külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 3 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 3 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük. Ehhez adjuk a kakaót, és ezt is lágyan belekeverjük a masszába.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához.
- A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk. Kihűtjük.
krém
- A fél liter tejszínt habbá verjük. A habverés közben egyenletesen adagoljuk bele a zselatinfixet.
- A felvert habhoz adjuk a fél kiló mascarponét, egyenletesen elkeverjük. Hűtőbe rakjuk 10 percre.
díszítés
- A sárga piskótát kettévágjuk. A sárga piskótát meglocsoljuk 2-3 evőkanál tejeskávéval. Fontos, hogy egy helyre ne löttyintsünk sokat, mert elázik a tészta. Rákenünk a krémből legalább 1 cm vastagságú réteget.
- Erre rakjuk a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk 2-3 evőkanál tejeskávéval, majd újra krémet teszünk az előzőek szerint. Erre jön az utolsó sárga piskóta, mely szép vízszintes, mivel az alját raktuk felülre. Megkenjük krémmel a torta oldalát, tetejét.
- Az oldalára egyesével hozzáillesztjük a babapiskótákat (lehet cifrázni, hogy egy babapiskóta, egy csokis roló). A tetejét tetszés szerint díszítjük. A képen látható tortára pár szem mazsolát is tettem, de lehet csokireszelék, sima kakaópor is, mind jól mutat rajta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 22200
- Feltöltés dátuma: 2015. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
duszil
6 recept
Könnyű elkészíteni, ajánlom kezdőknek is.