r
Nosalty Logó

Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    327.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7840.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2067 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    2027 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 6481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Így készült a tésztája: A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a nescafe-t (Én nem oldottam fel, de fel lehet a vízben, amit a tésztához adagolunk.).
  2. Majd fokozatossan kanállal adagolva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az 1 evőkanál rumaromát.
  3. A tepsit kikenjük előtte vajjal, és lisztezzük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Így készült a krém: Kétféle krémet készítünk. A 7 tojásfehérjét 7 kanál cukorral felverjük keményre. Közben feltesszük a pudingot 3 dl tejjel és 1 kanál cukorral főni. Ha felforrt, még melegen hozzákeverjük a fele mennyiségű tojáshabunkhoz.
  5. A második krémhez a vajkrémet jól összedolgozzuk a darált mandulával, 2 kanál cukorral, majd mehet hozzá a másik fele a tojáshabnak.
  6. Jöhetnek a babapiskóták. Előkészítjük az 1dl tejből, a 2,5 dl nescafe-ból és az 1 evőkanál rumból álló mártogatónkat, amelyet egy olyan edénykébe rakunk, melybe elfektetve kényelmesen 3 db babapiskóta elfér.
  7. Ekkorra már le is telik a sütési ideje a tésztánknak. Kivesszük a sütőből.
  8. Összeállítás: A félig kész tésztánkra az alábbi sorrendben rakjuk a krémeket: a beáztatott babapiskóták a tészta tetejére kerülnek végig (Nagyon keveset kell áztatni a babapiskótát, 3 db-ot beleteszünk a kisedényünkbe, és máris kivesszük, amit elsőnek beraktunk. Ez 2-3 másodperc, ennyi pont elég neki.) Erre jön a vajkrémes krém, jól elkenve, hogy a piskóták közé is beilleszkedjen, majd erre jön a pudingos krém.
  9. Mehet vissza a sütőbe újabb 15-20 percig. (Én fel szoktam húzni a tetejét, így az utolsó 5 percet légkeverésen sütöm. Ha egy kicsit rózsaszín lesz a teteje, akkor jó.) Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Díszités: A 4dl tejszint a habfixxel kemény habbá verjük. A kihűlt süteményünk tetejére tesszük, és vastagon szóróval leszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Hűtőben minimum 12 órát állni hagyjuk!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19906
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra...vagy csak úgy:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt szerepel az oldalon Noémi Amerikai krémese, melyet az egész család megelégedésére már sokadszorra készítettem el. Ez volt tulajdonképpen az alapja, hogy tovább gondoljam egy kicsit. Aki nem szereti a nyers tojás "gondolatát" az eredeti tiramisuban, az próbálja ki ezt a receptet! Nálunk volt sikere!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...