r
Nosalty Logó

Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1622
Kalória
34.5g
Fehérje
189.7g
Szénhidrátok
81.9g
Zsír
239.3g
Víz
498.3g
Koleszterin
7.1g
Rost
105.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    327.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7840.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2067 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2838 mg
  • Nátrium
    2027 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    957.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 6481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Így készült a tésztája: A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a nescafe-t (Én nem oldottam fel, de fel lehet a vízben, amit a tésztához adagolunk.).
  2. Majd fokozatossan kanállal adagolva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az 1 evőkanál rumaromát.
  3. A tepsit kikenjük előtte vajjal, és lisztezzük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Így készült a krém: Kétféle krémet készítünk. A 7 tojásfehérjét 7 kanál cukorral felverjük keményre. Közben feltesszük a pudingot 3 dl tejjel és 1 kanál cukorral főni. Ha felforrt, még melegen hozzákeverjük a fele mennyiségű tojáshabunkhoz.
  5. A második krémhez a vajkrémet jól összedolgozzuk a darált mandulával, 2 kanál cukorral, majd mehet hozzá a másik fele a tojáshabnak.
  6. Jöhetnek a babapiskóták. Előkészítjük az 1dl tejből, a 2,5 dl nescafe-ból és az 1 evőkanál rumból álló mártogatónkat, amelyet egy olyan edénykébe rakunk, melybe elfektetve kényelmesen 3 db babapiskóta elfér.
  7. Ekkorra már le is telik a sütési ideje a tésztánknak. Kivesszük a sütőből.
  8. Összeállítás: A félig kész tésztánkra az alábbi sorrendben rakjuk a krémeket: a beáztatott babapiskóták a tészta tetejére kerülnek végig (Nagyon keveset kell áztatni a babapiskótát, 3 db-ot beleteszünk a kisedényünkbe, és máris kivesszük, amit elsőnek beraktunk. Ez 2-3 másodperc, ennyi pont elég neki.) Erre jön a vajkrémes krém, jól elkenve, hogy a piskóták közé is beilleszkedjen, majd erre jön a pudingos krém.
  9. Mehet vissza a sütőbe újabb 15-20 percig. (Én fel szoktam húzni a tetejét, így az utolsó 5 percet légkeverésen sütöm. Ha egy kicsit rózsaszín lesz a teteje, akkor jó.) Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Díszités: A 4dl tejszint a habfixxel kemény habbá verjük. A kihűlt süteményünk tetejére tesszük, és vastagon szóróval leszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Hűtőben minimum 12 órát állni hagyjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x37

Itt szerepel az oldalon Noémi Amerikai krémese, melyet az egész család megelégedésére már sokadszorra készítettem el. Ez volt tulajdonképpen az alapja, hogy tovább gondoljam egy kicsit. Aki nem szereti a nyers tojás "gondolatát" az eredeti tiramisuban, az próbálja ki ezt a receptet! Nálunk volt sikere!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Pumpkin spice tiramisu pohárban

A pumpkin spice igazából egy fűszerkeverék, amely tartalmazza a tök esszenciáját, illetve különböző fűszereket, mint például a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót és gyömbért. Az ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!