r
Nosalty Logó

Tiramisu Pussycat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Tiramisu Pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    272.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 5503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a 60 gcukorral habosra és világosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét, és tovább keverjük, amíg elkezd sűrűsödni, de vigyázzunk, nehogy túlkeverjük.
  3. Adjuk hozzáa likőrt, és keverjük el.
  4. Most elkészítjük az "italian meringue"-et: egy kis lábosba beletesszük a 200 gcukrot és 100 ml vizet. Ebből szirupot főzünk, legalább 10 perc kell hozzá,amíg megsűrűsödik.
  5. Közben a tojásfehérjétegy tálban félkeményre verjük, majd lassan öntsük hozzáa cukorszirupot, és a tálat most állítsuk bele egy nagyobb, hideg vízzel telt edénybe(ha nem elég hideg, dobáljunk bele jégkockákat), és tovább verjük, amíg teljesen ki nem hűl, és a hab kemény nem lesz.
  6. Keverjük el a tojáshabot a mascarponével.
  7. Készítsünk 1 liter kávét, és egy nagy tálban rakjunk egy sor kávéba mártott piskótát.
  8. Kenjük ráa krémnek egy részét, szórjuk meg az aprócsokival, majd a tetejére piskótát, megint krémet, megint csokit és megint piskótát tegyünk. A tetejét krémmel vonjuk be. Kakaóporral vagy instant kávéporral meghintjük.
  9. Hűtőbe tesszük min. 4 óra hosszat.
  • Tepsi mérete: 25x25x8
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4696
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Ajánló

Én az "italian meringue" részt ki szoktam hagyni, és csak a fehérjét a cukorral keményre verem. Azért írtam le, mert hű akartam lenni az eredeti recepthez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Én ezt a receptet az "Italian foodsafari" című TV-műsorban láttam. Úgy mondták, hogy ez az eredeti Tiramisu. Persze ezt mindig vitatni lehet, mert Olaszországban is úgy, mint Magyarországon, "ahány ház (ahány országrész), annyi szokás". Mindenesetre nálunk ez egy nagyon bevált recept, ha kihagyom a macerás 4. és 5. pontot, akkor egy nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető desszertet kapok. Egyedül azt a négy óra hosszat nehéz kivárni, amíg a hűtőben pihen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...