r
Nosalty Logó

Tiramisu palacsinta Anji konyhájából

Anji
Tiramisu palacsinta Anji konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

palacsinta

tiramisu pudin

tejszínhab

tetejére

857
Kalória
27.1g
Fehérje
137.6g
Szénhidrát
16.1g
Zsír
50.1g
Víz
45g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
29g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

palacsinta

tiramisu pudin

tejszínhab

tetejére

Összesen 857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

palacsinta

tiramisu pudin

tejszínhab

tetejére

Összesen 3426 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

palacsinta

tiramisu pudin

tejszínhab

tetejére

Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1992 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    550.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3426 kcal
  • 12% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

palacsinta

  1. Elkészítjük a palacsintát először. A liszthez hozzáadjuk a tojást, csipet sót, tejjel és ásványvízzel vegyesen felöntjük (általában nem mérem, hanem folyamatosan keverem hozzá, amíg el nem éri a palacsinta tészta állagát).
  2. Egy evőkanál napraforgóolajat is keverünk hozzá. Majd kisütjük a palacsintákat teflonos palacsintasütőben, amit csak az elején olajozunk be.
  3. A tiramisu pudingport a leírás szerint készítjük el. (3-5 kanál cukrot ír, de csak 3 evőkanállal raktam hozzá, és fél liter tejjel folyamatos kevergetés mellet készre főztem.)
  4. Jénai tálba rakjuk a palacsintákat, mindegyiket megkenjük a pudingporral, egymásra pakoljuk.
  5. A tejszínízű habport kikeverjük 1,5 dl tejjel, szintén a leírás alapján, és a tetejére rakjuk a palacsintáknak.
  6. Megszórjuk a kakaóporral. Lehet többet is rakni rá, ha kakaósabban szereti valaki. Finom és gyors desszert.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Sétáltam egy áruházban, és megláttam, hogy a Haas cég gyárt Tiramisu ízű pudingport, innen jött az ötlet.

További receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...