Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g tilápia192 kcal
-
132g cikória20 kcal
-
585g karfiol59 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g tilápia384 kcal
-
264g cikória40 kcal
-
1170g karfiol117 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17.2g tilápia17 kcal
-
11.4g cikória2 kcal
-
50.4g karfiol5 kcal
-
7.3g koktélparadicsom1 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
8.6g főzőtejszín11 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1697.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 678.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 109 micro
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 112.1 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3394.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1390 mg
-
Nátrium 763 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1357.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 511 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 832 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 218 micro
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 188 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db cikória
-
10 db koktélparadicsom
-
fűszersó ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek tejföl
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Tilápia halfilét kiolvasztjuk - majd leöblítjük, letörölgetjük.
- A cikóriák kerek végét levágjuk,kétszer Valakban kivágjuk a torzsáját, félbevágjuk, majd olivaolajon megpirítjuk pár perc alatt. Vízzel felengedjük, fűszersót szórunk bele, kb. 5 perc alatt megpároljuk.
- Jénaiba tesszük a cikóriákat. A tejszínt a lereszelt sajttal, tejföllel összekeverjük, majdráöntjük a krémes mártást acikóriára - sütőbe tesszük,kb. 20 percig sütjük 200°C-on.
- A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, sósvízben 3/4-ig puhára főzzük.
- Paradicsomot megszúrkáljuk villával,majd sütőbe tesszük a pagodakarfiollal együtt, kis olivaolajon, kb. 10-12 percig sütjük, hogy a paradicsom kicsit összessen, a karfiol pedig egészen megpuhuljon, kicsit megsüljön.
- A tilápia halfilét citromlével, fűszersóvalbedörzsöljük, serpenyőben olívaolajon kb. 14-16 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
- Tányérra halmozzuk mindenösszetevőjét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7125
- Feltöltés dátuma: 2010. október 28.
Ajánló
Mivel alig kell bármit is csinálni az összetevőkkel, ezért kezdőknek is ajánlom, különösen azok részére, akik ismerkednének az egészségesebb konyhával, de esetleg félnek a számukra szokatlan ízektől - ez esetben egy lágy, kevéssé intenzív, de annál egészségesebb ételt kapnak, ami ránézésre is igen kívánatos.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A számomra újdonságok felfedézése során a minap a Kaiser's-ban megpillantottam a gusztusos pagodakarfiolt, és a magyar konyhának csak a pótkávéból ismert cikóriát - hát hazahoztam mindkettőt. Kerestem a recepteket, hogy mit tehetnék új szerzeményeimmel, de főleg salátarecepteket találtam csak a cikóriára. Végül egy kicsit másként, Belga csőben sült cikóriaként találtam egy ehhez képest még baconba tekert főétel cikóriát - ami megtetszett. Mivel több húst kívántam, ezért levettem a bacont a receptből és elővettem a mélyhűtőből az ugyancsak Kaiser's-ban beszerzett tilápia halfilét - ami semleges ízével jó párosításnak tűnt az intenzívebb, kicsit kesernyés ízűnek feltüntetett cikóriához. A pagodakarfiollal végül nem variáltam, a paradicsom pedig nálam egy elég sűrűn használt alap/kísérő, így színe és kedveltsége miatt is került a képbe. Végül a cikória a kivágott torzsa (vagy zsengesége) miatt nem volt olyan intenzív, mint ígérték a leírások, ezért egy nagyon könnyű, egészséges, színes vacsit sikerült összehoznom.