r
Nosalty Logó

Tigris kenyér ropogósan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hajni pöttyös konyhája
Tigris kenyér ropogósan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5923.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    4685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót. A langyos vizet egy kis edénybe mérjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megszórjuk a kristálycukorral, 10 percet állni hagyjuk.
  2. Ha letelt az idő, hozzáöntjük és alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk, majd lefedjük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk és az ujjbegyünkkel kilapítgatjuk és vekni alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, letakarjuk és újra megkelesztjük 40 perc alatt.
  4. A kelés félidejében, azaz 20 perc múlva elkészítjük a mázat, méghozzá minden hozzávalót alaposan összedolgozunk, csomómentesre. A mázat is letakarjuk és 20 percet pihentetjük.
  5. 20 perc után egy szilikon kenőecset segítségével lekenjük a kenyér tetejét, nem kell túl vastagon, de azért ne is sajnáljuk. 10 percet lekenve újra pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre, aranybarnára sütjük. A teteje csodálatosan berepedezik, igazi tigris mintát fogunk kapni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tigris kenyér ropogósan
Hajni pöttyös konyhája 16 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...