Texasi édes rozsos kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1303
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
5203
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2219.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
1303
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 176.5 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 869 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8876.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 1595 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 2605 mg
-
Nátrium 4098 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 790.9 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 1252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1249 micro
Összesen
5203
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A finomlisztet, rozslisztet, sütőport és a sót összekeverjük.
- Az olvasztott vajat a cukorral összedolgozzuk, majd a tejet, kefírt és a tojásokat is elkeverjük.
- A lisztes szárazanyagokhoz hozzáadjuk a cukros, majd a tejes keveréket. Elég nyúlós masszát fog adni, lisztet kell keverni hozzá, amennyit felvesz (ez lehet akár 30 dkg is).
- A tepsibe helyezett sütőpapírra olívaolajat csurgatunk, ráhelyezzük a masszát, majd a tetejét szintén megkenjük olajjal.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, menet közben ha száraznak ítéljük a tetejét, a pirulás előtti fázisban még egy kis olajat kenhetünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2386
- Feltöltés dátuma: 2011. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szeretjük a jó ízeket és ez a kenyér igazán nyerő választás, főleg a csípős ételekhez. Az amerikai déli konyha kukoricás változatban használja leggyakrabban, de ez is nagyon finom. Mi először konkrétan mustáros-sajtos virslihez ettük, és isteni volt!