"Tésztás" ráksaláta diétásan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
A garnélához
A szószhoz:
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás:
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
A garnélához
A szószhoz:
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás:
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
A garnélához
A szószhoz:
-
1.3g kókuszzsír12 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
31g paradicsom6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás:
Összesen
44
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2867.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 1468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1021.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 2074 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 8528 micro
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2867.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 1468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1021.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 2074 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 8528 micro
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 798 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
A garnélához
A szószhoz:
-
1 ek kókuszzsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 nagy db paradicsom
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Tálalás:
Elkészítés
A tésztához:
- Tisztítsuk meg mindkét cukkinit, és hámozzuk meg őket.
- Gyaluljuk le a cukkinikat egy nagy tálba. Praktikus ehhez sajtreszelőt használni, hogy spagettire hasonlító formát kapjunk.
- Sózzuk meg a legyalult cukkinit. Jól keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, had eressze ki a levét.
A garnélához
- A fagyasztott garnélát forró serpenyőben olvasszuk fel. A lét, amit ereszt, időközönként öntsük le.
- A legmagasabb lángon hagyjuk, hogy a kevés víz elpárologjon a garnélák alól.
- Ha a víz elpárolgott, öntsük rá a citrom levét, és ízesítsük kakukkfűvel.
- Fedő alatt pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a fedőt, és hagyjuk elpárologni a folyadékot.
- Ha elpárolgott a garnélák alól a folyadék, szedjük ki a rákocskákat egy tálra, és rakjuk félre letakarva.
A szószhoz:
- Kevés kókuszzsíron üvegesítsük meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Turmixoljuk, vagy aprítsuk le a paradicsomokat, és adjuk hozzá a hagymákhoz.
- Adjunk a szószhoz oregánót, sót, borsot ízlés szerint.
- Fedő alatt, takarék lángon hagyjuk rotyogni egy kicsit, hogy az ízek összeforrjanak.
- Adjuk hozzá a szószhoz a cukkini tésztát, és hagyjuk fedő alatt, takarék lángon fortyogni egy kicsit. Néha-néha kavargassuk meg. Ha levet ereszt, párologtassuk el a folyadékot.
Tálalás:
- Az összekevert tésztát és szószt rakjuk egy tálra, és szórjuk meg a garnélákkal.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 13394
- Feltöltés dátuma: 2016. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon odafigyelek az egészségemre és az alakomra, de próbálom élvezni az ételeket, és nem megvonni magamtól mindent. Ezért alakítok át vagy találok ki új recepteket, hogy lelkiismeret furdalás nélkül ehessem a megszokott, kedvenc vagy akár az új ízeket. A tészta is egy ilyen alapanyag, teli van szénhidráttal és nem igazán alakarát (bár attól függ, miből készül), ezért helyettesítettem vitamindús, zamatos zöldséggel : ) Élvezzétek ti is az egészséges ízeket!