Tészta vöröslencse szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
60g cukkini10 kcal
-
75g vöröslencse269 kcal
-
125g penne464 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
933
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
150g vöröslencse537 kcal
-
250g penne928 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1864
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
18.2g sárgarépa7 kcal
-
10.3g fehérrépa7 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
13.7g cukkini2 kcal
-
17.1g vöröslencse61 kcal
-
28.5g penne106 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
Összesen
213
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 197.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6001 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1417 micro
Összesen
933
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.5 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2722.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 1254 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 394.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1022 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12002 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2834 micro
Összesen
1864
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 564 micro
-
β-karotin 1367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis db cukkini
-
15 dkg vöröslencse
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
- A kétféle répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és szintén felkockázzuk.
- A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a zöldségeket. Pár percig kis lángon pirítjuk, majd ételízesítővel, frissen őröltfekete borssal ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól (kb. 1-2 cm magasan)ellepje.
- Beleöntjük a lencsét, lefedjük, és kis lángon 20-25 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a zöldségek megpuhultak,a lencse pedig szétfőtt hatást kelt, és majdnem az összes levet felszívta. (Ha az összes levet beszívta, akkor még öntsük rá egy keveset, kb. 1 dl-nyit.) Ekkor levesszük a lángról, és kicsit hűlni hagyjuk.
- Közben a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint:lobogó,sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- A zöldséges-lencsét turmixgépbe öntjük, és krémesre pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, és még egyszer átforraljuk.
- A tésztára kanalazva, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4312
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Ajánló
A sok zöldség és a lencse miatt rendkívül jó hatással van az emésztésre. Candida diétát követők is nyugodtan fogyaszthatják ezt az ételt, az első szigorú szakaszban is, a durum tésztát teljes kiőrlésű tésztára vagy barna rizsre cserélve. Nekem sokat segített azt az időszakot átvészelni. Volt, hogy csak úgy magában ettem ebédre, mint egy főzeléket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept még akkor született, amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikusan étkezni. Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és igen sokoldalúan felhasználható. Kínálhatjuk tészta vagy barna rizs mellé szószként, kis sajttal megszórva (ld. a receptben). Kíváló kiegészítője lehet egy szelet párolt csirkemellnek kevés zöld salátával. De önmagában is fogyaszható.