r
Nosalty Logó

Tészta vöröslencse szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tészta vöröslencse szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6001 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12002 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 1864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    564 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és szintén felkockázzuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket. Pár percig kis lángon pirítjuk, majd ételízesítővel, frissen őröltfekete borssal ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól (kb. 1-2 cm magasan)ellepje.
  4. Beleöntjük a lencsét, lefedjük, és kis lángon 20-25 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a zöldségek megpuhultak,a lencse pedig szétfőtt hatást kelt, és majdnem az összes levet felszívta. (Ha az összes levet beszívta, akkor még öntsük rá egy keveset, kb. 1 dl-nyit.) Ekkor levesszük a lángról, és kicsit hűlni hagyjuk.
  5. Közben a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint:lobogó,sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. A zöldséges-lencsét turmixgépbe öntjük, és krémesre pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, és még egyszer átforraljuk.
  7. A tésztára kanalazva, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4312
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

A sok zöldség és a lencse miatt rendkívül jó hatással van az emésztésre. Candida diétát követők is nyugodtan fogyaszthatják ezt az ételt, az első szigorú szakaszban is, a durum tésztát teljes kiőrlésű tésztára vagy barna rizsre cserélve. Nekem sokat segített azt az időszakot átvészelni. Volt, hogy csak úgy magában ettem ebédre, mint egy főzeléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept még akkor született, amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikusan étkezni. Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és igen sokoldalúan felhasználható. Kínálhatjuk tészta vagy barna rizs mellé szószként, kis sajttal megszórva (ld. a receptben). Kíváló kiegészítője lehet egy szelet párolt csirkemellnek kevés zöld salátával. De önmagában is fogyaszható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...