r
Nosalty Logó

A tesók csokis sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
A tesók csokis sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3351 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 5316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk két tálat, és szépen szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. Az utóbbiba beleöntjük a cukrot, az olvasztott margarint, és habverővel jól kikeverjük.
  2. Ezután belereszeljük az egyik tábla csokit, majd az 1 dl megmelegített tejben feloldott forrócsokit és a lisztet. Ezt is jól összekeverjük. Nem kell megijedni, hogy ha sűrűnek tűnik, a következő hozzávaló szépen fellazítja a tésztát.
  3. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, és 1-2 púpos ek cukrot. A habverővel szép kemény habbá verjük.
  4. A habot nagyon óvatosan, fokozatosan a már meglévő tésztához keverjük. Csak nyugodtan, lassú körkörös mozdulatokkal bele lehet szépen forgatni, amíg össze nem keverednek.
  5. A kör alakú kapcsos tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a tészta felét beleöntjük. Ha szükséges, kicsit eligazgatjuk.
  6. Erre reszeljük rá a másik tábla csokit, hogy teljesen elfedje a tésztát, majd ugyanezt eljátszuk a kevés morzsában megforgatott meggyel is. Fontos, hogy a meggyet nem kell megcukrozni.
  7. Erre aztán ráönjük a tészta másik felét úgy, hogy szépen ellepje az eddigi rétegeket, majd előmelegített sütőben takarékon tűpróbáig sütjük.
  8. Frissen is fogyasztható, de igazán finom egy hűtőben töltött éjszaka után lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14499
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

Tejszínhab, meggy, fagyi vagy valamilyen más ízben harmonizáló öntet jó hozzá. A tálalással nagyon szépen tudunk variálni, főleg, hogy tudunk vele előre dolgozni, mert a hűtőben pihenés csak jót tesz ennek a sütinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettem volna már készíteni valami nagyon-nagyon csokisat. Nemrég hazajutottam a koliból, ahol azért jobbak az ilyen akciókhoz a körülmények. És remek kis kuktám van a 3 éves kistesóm Wiliam személyében. A tojásfehérjéből a habot egyedül készítette el :). Az inspiráció utolsó eleme pedig a fagyasztóban véletlenül megpillantott meggy volt, ami után mentünk is a boltba csokiért és sütőmargarinért. A sütőport elegánsan elfelejtettem, de milyen jól is tettem, mert így egészen különleges lett a tészta állaga. Anyum szerint a gesztenyepürére emlékeztet. Az ízvilága pedig teljesen harmonikusra sikerült, mivel a tészta maga édes, de ott vannak benne a kicsit kesernyésebb étcsoki darabok, és az étcsoki réteg, plusz a savanykás meggy, melyek így együtt nagyon jól összeillenek. Annyi baj van csak vele, hogy mivel nem telít el olyan hamar, pont a fent sorolt okok miatt nem lehet abbahagyni az evését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...