r
Nosalty Logó

Tepsis sültkrumpli paszternákkal és sárgarépával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Tepsis sültkrumpli paszternákkal és sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    577 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütőnket melegítsük elő 180 fokra.
  2. A répákat és a burgonyát hámozzuk meg és vágjuk hosszanti irányban vastagabb csíkokra, a répát felezzük. A fokhagymát csak szedjünk gerezdekre, nem kell megpucolni, hosszában nyomjuk kicsit szét egy kés lapos felével.
  3. Egy nagyobb tepsibe felváltva egymás mellé helyezzük el a hozzávalókat, dobjuk mellé a fokhagymát, szórjuk meg friss rozmaring levéllel, melyet leszedegettünk az ágakról, sózzuk, borsozzuk, öntsük nyakon olívaolajjal és egy deci vízzel. Már mehet is a sütőbe letakarva.
  4. Húsz perc múlva vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a zöldségek tetejét.
  5. Friss rozmaringággal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x32x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 20567
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

Pasztinák helyett készíthetjük fehérrépával is. Sült húsok mellé nagyszerű. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot elő is főzhetjük a zöldségeket, persze a fokhagyma kivételével, majd sütőben összesüthetjük őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver nagyszerű receptje alapján készítettem ezt a sültzöldség kombinációt. A paszternák ízét nagyon szeretem és ezen a módon gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...