Tepsis sültkrumpli paszternákkal és sárgarépával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
189
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
753
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 133.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2951 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
189
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 533.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11802 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
753
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 577 micro
-
β-karotin 1376 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Sütőnket melegítsük elő 180 fokra.
- A répákat és a burgonyát hámozzuk meg és vágjuk hosszanti irányban vastagabb csíkokra, a répát felezzük. A fokhagymát csak szedjünk gerezdekre, nem kell megpucolni, hosszában nyomjuk kicsit szét egy kés lapos felével.
- Egy nagyobb tepsibe felváltva egymás mellé helyezzük el a hozzávalókat, dobjuk mellé a fokhagymát, szórjuk meg friss rozmaring levéllel, melyet leszedegettünk az ágakról, sózzuk, borsozzuk, öntsük nyakon olívaolajjal és egy deci vízzel. Már mehet is a sütőbe letakarva.
- Húsz perc múlva vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a zöldségek tetejét.
- Friss rozmaringággal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x32x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 20639
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Ajánló
Pasztinák helyett készíthetjük fehérrépával is. Sült húsok mellé nagyszerű. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot elő is főzhetjük a zöldségeket, persze a fokhagyma kivételével, majd sütőben összesüthetjük őket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Jamie Oliver nagyszerű receptje alapján készítettem ezt a sültzöldség kombinációt. A paszternák ízét nagyon szeretem és ezen a módon gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem.