Tepsis sertéskaraj gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
13g sör5 kcal
-
6g méz19 kcal
-
35 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
246 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
872
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g sör22 kcal
-
25g méz76 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3486
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
18.3g sertés rövidkaraj30 kcal
-
36.6g burgonya21 kcal
-
1.8g sör1 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
12.1g tejföl24 kcal
-
5.5g kolozsvári szalonna36 kcal
-
9.9g lilahagyma4 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
6.6g snidling2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 461.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 1424 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
872
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 228.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3959 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 2133 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1845.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 422 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 5696 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
3486
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 188 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
0.5 dl sör
-
1 ek méz
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
330 g tejföl
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
3 közepes db lilahagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 csokor snidling
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst előző este kiklopfoljuk. Egy nagyobb tálban elkeverjük a sört a mézzel. Ebbe rakosgatjuk a hússzeleteket ügyelve arra, hogy a sörös-mézes lé mindenütt befedje.
- Másnap a krumplit megtisztítjuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és beletesszük egy méretes tepsibe, majd ráöntjük az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és egy kanállal összekeverjük. A hagymát félbe, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Rászórjuk a krumplira. Ezután a szalonnát felkockázzuk, és szintén egyenletesen rászórjuk a tetejére. A sörös pácból kiemeljük a hússzeleteket, és e szalonnás-hagymás krumplira fektetjük. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50 percet sütjük.
- A tejfölt elkeverjük sóval, a zúzott fokhagymával és az aprított snidlinggel. A tepsit kivesszük a sütőből, az alufóliát levesszük, és a hús tetejére öntjük egyenletesen a tejfölt. A tetejét kirakjuk vékonyra szelt paradicsomkarikákkal. Fólia nélkül visszatéve a sütőbe sütjük addig, amíg a teteje barnulni nem kezd. Ez kb. 15-20 perc.
- A sütőből kivéve, kellemes melegen tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 21x34x6
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13700
- Feltöltés dátuma: 2019. február 19.
Ajánló
Aki a húshoz szeret több krumplit fogyasztani, az több krumpliból készítse az alapot. Ennek arányában növelje a hagyma, szalonna mennyiségét. Kaporral készítve is fantasztikus.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Ízletes, laktató, egyedi ízhatású étel a családi receptarchívumból.