r
Nosalty Logó

Tepsis pestós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nattakiri
Tepsis pestós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1747 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 349 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6109.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 1747 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1607 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindenek előtt bekapcsoljuk a sütőt. Aztán a csirkemellet megpucoljuk, szeletkékre vágjuk (nekem falatkák sikeredtek, de sebaj). Borsozzuk őket, sóra nem lesz szükség. Az aszalt paradicsomokat apró kockákra vágjuk.
  2. Vajjal kikenünk egy jó nagy tepsit (én kókuszzsírral csináltam, de ne csináljátok utánam, negyven percig mosogattam), belefektetjük a csirkemellet, és megbombázzuk az aszalt paradicsommal.
  3. Közben a joghurtot (vagy lehet akár fele joghurt, fele tejföl) összekeverjük a pestoval, és az egészet a húsra lapátoljuk. Nem sajnáljuk a tetejéről a parmezánt.
  4. Betakarjuk alufóliával, és 180 fokon húsz percig így sütjük. Ezután egy szakavatott mozdulattal letépjük a tetejéről a fóliát (ilyenkor elég szottyos, de nem ijedünk meg), és még egy negyed órát így sütjük.
  5. Salátával tálaljuk. (Tényleg masszív kaja, szerintem igazán nincs szükség mellé rizsre vagy krumplira. Ahogy a fotón látjátok, nekem viszont egy tojás lecsúszott mellé.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4671
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nattakiri 4 recept

Semmi, csak imádjuk a pestót, pirosat-zöldet egyaránt, és arra gondoltam, hogy biztos lehetne egy ilyet csinálni, persze zöldből akartam, de mire oda jutottam volna, a zöldet sajnos megettük. Isteni finom lett, és külön bónusz, hogy bárki meg tudja csinálni és kb. öt perc alatt össze lehet pakolni. A pesto meg nálunk hellyel-közzel garancia arra, hogy ízleni fog. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...