r
Nosalty Logó

Tepsin sült paradicsomos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Tepsin sült paradicsomos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 1946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    419 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a hagymát félkörökre, a fokhagymát pedig meghámozzuk. Minden hozzávalót egy tepsire teszünk, és alaposan átmasszírozzuk az egészet.
  2. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 25-30 percig sütjük, amíg szaftos és aranybarna nem lesz. Nyugodtan hagyjuk, hogy megpiruljon néhány helyen, sokkal finomabb lesz tőle.
  3. Frissen, forrón, reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5723
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 27.

Receptkategóriák

Tepsin sült paradicsomos gnocchi
Lakos Benedek 373 recept

A gnocchit a legtöbbször főzni szoktuk, pedig ugyanúgy süthetjük is: ezzel izgalmasabbá tehetjük az ételünket és az életünket is. A tésztagombócok ugyanúgy puhára gőzölődnek a tepsin, mint a főzővízben, de mellette kicsit ropogósak is lesznek. Próbáljuk ki, alig kell vele dolgozni!

Hozzávalók

A gnocchihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...