Tepsiben sült porcogó sült almával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
649
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1297
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1101.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 444.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
649
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2202.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 889.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1297
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húsokról a zsírt, amennyire lehet mindig leszedjük. Inkább kacsazsírt tegyünk alá.
- A húst besózzuk, mustárral megkenjük, borsikafűvel bedörzsöljük, és egy tűzálló tálba helyezzük.
- Kb. 180 C°-on 40 percig sütjük lefedve.
- Amikor kivesszük, teszünk hozzá megpucolt, felkockázott almát, majd még 20 percre vissza tesszük a sütőbe.
- A krumplit megkaparjuk, ha igényli, megmossuk, felszeleteljük.
- Megsózzuk, cayenne borssal és borsikafűvel megszórjuk, majd a húsra rátesszük, és lefóliázva visszatesszük még 20 percre sülni.
- Utána levesszük a fóliát róla, és megpirítjuk a krumplikat és a húst. Tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 33155
- Feltöltés dátuma: 2012. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nyáron az újkrumpli az egyik kedvenc zöldségem. Picit megkapargatjuk, megmossuk, és már süthetjük is a friss fűszerekkel együtt. Tökéletes magában, grill ételekhez, sütőben sült húsokhoz. Most az utóbbi verziót választottam.