r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa Viky konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
*Viky*
Tepertős pogácsa Viky konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 8153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.2 g

Zsír

  • Összesen
    435.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17269 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    13343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 8153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefirt és a cukrot meg langyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet a 2 csapott evőkanál sóval elkeverjük. Közepébe mélyedést készítünk.
  3. A felfuttatott élesztőbe beletesszük a tojásokat. Jól elkeverjük, majd a liszt közepébe öntjük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
  4. A tepertőt ledaráljuk hozzáadok egy csapott evőkanál sót és a borsot. Jól elkeverjük. Ezután a megkelt tésztával jól összedolgozzuk.
  5. Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. 30 perc múlva újra kinyújtjuk és hajtogatjuk. Mindezt 3x30 percenként.
  6. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét késsel vékonyan bevagdossuk vízszintesen és függőlegesen (berácsozzuk).
  7. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Helyet hagyva egymás közt.
  8. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd a sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Nekem 83 db 4 cm átmérőjű pogi jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3402
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertős pogácsa Viky konyhájából
*Viky* 2 recept

A család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...