r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa szilvalekvárral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Tepertős pogácsa szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 5255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 361 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5419.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    3513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 5255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A pogácsához

A kenéshez

Elkészítés

A pogácsához

  1. A tejet addig melegítjük, míg már épp túl forró, ha ujjal belenyúlunk, majd 3 evőkanálnyival elkeverjük az instant élesztőt.
  2. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk, és közben összekeverjük a lisztet, a sót és a borsot, valamint ledaráljuk a tepertőt.
  3. A lisztes keverékhez adjuk a tepertőt, a zsírt, a felfutott élesztős tejet, a maradék tejet és az enyhén felvert egész tojásokat.
  4. Alaposan összedolgozzuk, majd 2 perc alatt simára dagasztjuk.
  5. Lefedjük, majd 1 órát kelni hagyjuk. Közben kizsírozunk egy tepsit, és a szilvalekvárt elkeverjük kb. feleannyi, forrásban lévő vízzel.
  6. A tésztát kb. kétszer akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, majd megkenjük a szilvalekvárral úgy, hogy a szélén kb. fél ujjnyi hely maradjon. Félbehajtjuk a tésztát, majd kb. 18 egyforma kockára vágjuk, és a tepsibe tesszük.
  7. Lefedve 1 órát hagyjuk kelni, hogy kb. a duplájára dagadjon. Közben előmelegítjük a sütőt.
  8. Megkenjük a tojássárgája és 1 teáskanál víz keverékével, majd aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13893
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Ajánló

A lekvár mennyiségét növelhetjük is, csak akkor ne keverjük vízzel, hogy ne csurogjon ki. számolhatunk 1-1 kávéskanállal pogácsánként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nagymamám sem volt igazán pogácsasütős fajta, így ezt a receptet sem tőlük tanultam. Kicsit hasonlít a szilvás papucshoz, de mégis inkább pogácsaszerű, nálunk mindig jól fogy!

Hozzávalók

A pogácsához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...