Tepertős pogácsa Papillontól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Häxa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
513
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
5123
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
513
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 337.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4405.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 575 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 871 mg
-
Nátrium 2576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 220.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1552 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 988 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
5123
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
385
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet megmelegítjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval, borssal, majd a tejföllel, vajjal, élesztős tejjel kidolgozzuk. A tésztát fél óráig meleg helyen pihentetjük. Addig a darált tepertőt, borsot, puha vajat összekeverjük.
- A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tepertőkrémmel, hajtogatjuk, fél órát pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük.
- Az utolsó hajtogatás-pihentetés után jó kétujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, szaggatjuk, tepsibe pakoljuk, pirosra sütjük.
- Kb 60 db lett belőle, a pogácsaszaggatóm olyan 3-4 cm átmérőjű.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4757
- Feltöltés dátuma: 2014. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Häxa
52 recept
Nincs sztori. Tepertős pogácsa van. Kb 60 db lett belőle, a pogácsaszaggatóm olyan 3-4 cm átmérőjű.