r
Nosalty Logó

Tepertős krumpligombóc tejszínes káposztasalátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tepertős krumpligombóc tejszínes káposztasalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

1071
Kalória
24.2g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
74.4g
Zsír
385.8g
Víz
11.7g
Koleszterin
11.8g
Rost
14.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 3213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    385.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    834 micro
  • β-karotin
    2388 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4794.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    3456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    458 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2501 micro
  • β-karotin
    7163 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3029 micro
Összesen 3213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: A krumplit főzzük meg héjában, majd mikor kész, még melegen pucoljuk meg, és nyomjuk át a krumplinyomón egy tálba. A darát és a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, jól keverjük össze, és lefedve tegyük félre.
  2. A töltelékhez: A tepertőt, a petrezselymet és a fokhagymát vágjuk kis darabokra, és hirtelen pirítsuk össze őket.
  3. A krumplis tésztánkat formázzuk kb alkar vastagságú hengerre. Ebből levágunk mindig egy szeletet, és megtöltünk (mérettől függően) 1-2 ek töltelékkel. A nyílást csípjük össze, és forgassuk, gyúrjuk össze a tenyerünkben. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon lyuk a tésztán.
  4. Alacsony lángon, sós vízben főzzük őket 15-20 percig.
  5. A salátához: A tejszínt öntsük egy mély tálba, keverjük el benne az olajat, citromlevet, a tormát és a cukrot. Reszeljük bele az almát és a répát.
  6. A savanyú káposztát csöpögtessük, és enyhén öblítsük le, majd keverjük a többi közé, és fűszerezzük.
  7. Mikor a gombócok megfőttek, a salátán elhelyezve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy tradicionális osztrák recept került ismét az asztalra. A tepertős gombóc karakteres ízét tökéletesen egyensúlyozza az frissítő saláta. Tepertő rajongóknak ajánlom, diétázók meg kerüljék! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!