Tepertős almás
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
25g tepertő189 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
100g tepertő757 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 232 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 105.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2721.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1179 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.5 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 927.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az almákat meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Állni hagyjuk, míg a tésztát készítjük, hogy levet engedjen.
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és két részre osztjuk.
- Az egyik darabot kinyújtjuk, és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk búzadarával.
- A levétől kinyomkodott almát elsimítjuk a tészta tetején. Megszórjuk fahéjjal és cukorral.
- A másik tésztadarabot is tepsi nagyságúra nyújtjuk, és rátesszük a cukrozott almára. Kicsit lelapogatjuk, megkenjük felvert tojással, és itt-ott megszurkáljuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x24x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13174
- Feltöltés dátuma: 2011. április 08.
Ajánló
Az alma savanyúságától függően cukrozzuk! Ezek a téli almák ilyenkor tavasszal már annyira elvesztik savanyúságukat, hogy nekem a 2 ek cukorral picit túl édesnek tűnt. Olyat is hallottam, hogy egy lapot nyújtanak ebből a tésztából, rásimítják az almát, és feltekerik, mint a bejglit. Én még úgy nem próbáltam, de ami késik, nem múlik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Nagyon szeretem a friss tepertőt. Szoktam zsírszalonnát venni, és kisütöm. Ez a kis munka duplán megéri, mert jó sült zsírom is lesz, amit sok mindenhez használhatok, meg hát finom tepertőm is lesz, amit kedvemre eszegethetek. És amikor a sok kis eszegetéstől már lelkifurdalásom támad, akkor jöhetnek a tepertős receptek. Na nem mintha azokban nem enném meg ugyanúgy a tepertőt, de legalább nem látom, és azt hiszem, ez akkor nem is annyira kondis... :D