r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű graham zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bnézsu
Teljes kiőrlésű graham zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3079.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 2224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket kimérjük, a már szoba hőmérsékletű margarint és a sót beletesszük, és alaposan eldolgozzuk. A tál közepébe morzsoljuk az élesztőt és meleg vizet (fenti mennyiség felét) öntünk rá.
  2. Kb. 5-10 perc múlva hozzáadjuk a maradék összetevőket, és egy könnyű, lágy, levegős tésztát gyúrunk, amelyet lefedve legalább 30 percen keresztül kelesztünk.
  3. Ha megkelt a tészta, kb. 120 grammos cipókat formálunk belőlük, nekem emellett a súly mellett sikerült 8 darab zsemlét sütnöm.
  4. A tetejét tojással kenjük meg, és a tepsiben ismét legalább 30 percet pihenni hagyjuk. Majd 180 fokon tűpróbáig sütjük (én 25 perc sütéssel "kaptam" átsült tésztát, de nyilván sütő függő).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7933
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljes kiőrlésű graham zsemle
bnézsu 15 recept

Szeretem ezt a tésztát készíteni, mert nagy örömet okozok a gőzölgő zsemlékkel a családnak, nekem pedig az ad örömöt, hogy egészséges reggelit/tízórait stb. tehettem az asztalra eléjük. Ha valaki nem szívesen érzi a fogai között a búza darabokat, annak javaslom csökkentse a graham-liszt arányát. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...