r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű császárzsömle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Teljes kiőrlésű császárzsömle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 2 ek tej (a zsemle kenéséhez)
  • 1 dkg mák (a szóráshoz)
498
Kalória
14.8g
Fehérje
102.7g
Szénhidrátok
4.2g
Zsír
23.1g
Víz
-
Koleszterin
12g
Rost
8.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    4008 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk, és az átszitált sima liszttel kovászt készítünk. A tetejét meghintjük liszttel és meleg helyen fél órát kelesztjük.
  2. Amikor a tetején széles repedések keletkeznek, nem túl lágy tésztává dolgozzuk össze az összes többi hozzávalóval és szükség szerinti vízzel.
  3. Cipót formálunk belőle, meghintjük liszttel, letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. A sütőt 160-170 fokra előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztából maroknyi darabokat tépünk és nem túl lisztezett deszkán 45 cm-es hosszú rudakká formáljuk.
  6. A formázáshoz először egy laza csomót kötünk, majd a jobb oldalon lévő tészta szálat kicsit meghúzva a tészta alá hajtjuk és középen áthúzzuk.
  7. Megfordítjuk a tésztát és a maradék szálat is átbújtatjuk.
  8. Tejjel megkenjük, mákot szórunk a tetejére.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 170, majd 160 fokon 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sütöttem már kenyeret teljes kiőrlésű lisztből, maradt még lisztem és mivel régóta nézegetem a császárzsömlét, így hát megsütöttem. Nem tudom miért, de olyan bonyolultnak tűnt a zsemle formázása, de kiderült, hogy egyáltalán nem az. Érdekességképpen aznap, amikor sütöttem a zsömléket a lányom is pont császárzsömlét sütött, csak sima lisztből. Pedig nem is beszéltünk össze.    

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!