r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű császárzsömle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Teljes kiőrlésű császárzsömle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    4008 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 2 ek tej (a zsemle kenéséhez)
  • 1 dkg mák (a szóráshoz)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk, és az átszitált sima liszttel kovászt készítünk. A tetejét meghintjük liszttel és meleg helyen fél órát kelesztjük.
  2. Amikor a tetején széles repedések keletkeznek, nem túl lágy tésztává dolgozzuk össze az összes többi hozzávalóval és szükség szerinti vízzel.
  3. Cipót formálunk belőle, meghintjük liszttel, letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. A sütőt 160-170 fokra előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztából maroknyi darabokat tépünk és nem túl lisztezett deszkán 45 cm-es hosszú rudakká formáljuk.
  6. A formázáshoz először egy laza csomót kötünk, majd a jobb oldalon lévő tészta szálat kicsit meghúzva a tészta alá hajtjuk és középen áthúzzuk.
  7. Megfordítjuk a tésztát és a maradék szálat is átbújtatjuk.
  8. Tejjel megkenjük, mákot szórunk a tetejére.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 170, majd 160 fokon 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9824
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

A tészta formázását a limarapeksege.blogspot.hu oldalán nézheted meg. Nagyon jó recept, nem lett száraz és vizes sem. Másnap reggel is tökéletes volt. Bátran ajánlom. Legközelebb dupla adagból készítem, ha már egyszer az ember nekiáll.... A receptet a receptgyar.hu oldalán találtam.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütöttem már kenyeret teljes kiőrlésű lisztből, maradt még lisztem és mivel régóta nézegetem a császárzsömlét, így hát megsütöttem. Nem tudom miért, de olyan bonyolultnak tűnt a zsemle formázása, de kiderült, hogy egyáltalán nem az. Érdekességképpen aznap, amikor sütöttem a zsömléket a lányom is pont császárzsömlét sütött, csak sima lisztből. Pedig nem is beszéltünk össze.    

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...