Téli maci torta - gesztenyés
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A piskótatésztához
A gesztenyés töltelékhez
-
15 dkg porcukor
-
250 g gesztenyemassza
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
-
4 ek rum
A bevonóhoz
800
Kalória
12.3g
Fehérje
137.2g
Szénhidrátok
20.1g
Zsír
26.7g
Víz
93.8g
Koleszterin
438.8mg
Rost
109.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
19g margarin134 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
21 kcal
-
38g tej21 kcal
-
4g rum9 kcal
A bevonóhoz
-
100g cukorfondant346 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
800
kcal
- 6% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
150g margarin1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
32g rum74 kcal
A bevonóhoz
-
800g cukorfondant2768 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6392
kcal
- 6% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
10.2g tojás13 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
7g margarin50 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
11.6g gesztenyemassza21 kcal
-
2.1g tejszínízű pudingpor8 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
1.5g rum3 kcal
A bevonóhoz
-
37.1g cukorfondant128 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.2 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
800
kcal
- 6% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.7 g
Zsír
-
Összesen 160.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2648.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 1478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1097.7 g
-
Cukor 875 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 213.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 1556 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
6392
kcal
- 6% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 9.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
297
kcal
Elkészítés
A piskótatésztához
- A 4 tojást szétválasztjuk.
- A tojás fehérjét a cukorral felverjük jó kemény habbá.
- A tojás sárgáját elkeverjük, és ebbe keverjük bele óvatosan a tojás fehérje habot, majd lassan hozzáadjuk a lisztet.
- Ha kész a massza, egyenletesen belekenegetjük a vajas-lisztes maci szilikon formába.
- A sülő tésztát tűpróbával vizsgáljuk, hogy kellően megsült-e.
- Amíg hűl a tészta,közben a margarint a porcukorral habosra keverjük.
- A pudingot megfőzzük (1-2 kanál cukrot adhatunk még hozzá), és gyakori keverés mellett lehűtjük, illetve a gesztenyemasszát felengedjük.
- A vajkrémhez a pudingot, gesztenyemasszát, és az ízlés szerinti rumot adjuk, gyorsfordulat mellett.
- Ha kihűlt a piskóta maci, akkor vízszintes félbevágás után betölthetjük a krémmel. (Mivel a krém nagyobb mennyiségű, a torta bevonására is bőven maradni fog belőle)
- A tortát pár órára hűtőbe helyezzük.
- A házi fondant szükség szerint megszínezzük külön-külön a rendelkezésre álló aromával (színezékkel), illetve a bevonó begyúrásához szükséges még porcukor, hogy ne ragadjunk a feldolgozó felületre :) majd nyújtás, ésformázás
- A torta bevonása tetszés szerint.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29*23*4,5
Karácsonyra kaptam ezt a szilikonos maci sütőformát, ami a képhez hasonlóan néz ki, csak nagyobb méretben (29*23*4.5) ahogy feltüntettem. A bevonó receptje Hát ki is kellett próbálni, és ez lett az eredménye :D
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!