r
Nosalty Logó

Téli maci torta - gesztenyés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Téli maci torta - gesztenyés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Összesen 6392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2648.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cukor
    875 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 6392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A 4 tojást szétválasztjuk.
  2. A tojás fehérjét a cukorral felverjük jó kemény habbá.
  3. A tojás sárgáját elkeverjük, és ebbe keverjük bele óvatosan a tojás fehérje habot, majd lassan hozzáadjuk a lisztet.
  4. Ha kész a massza, egyenletesen belekenegetjük a vajas-lisztes maci szilikon formába.
  5. A sülő tésztát tűpróbával vizsgáljuk, hogy kellően megsült-e.
  6. Amíg hűl a tészta,közben a margarint a porcukorral habosra keverjük.
  7. A pudingot megfőzzük (1-2 kanál cukrot adhatunk még hozzá), és gyakori keverés mellett lehűtjük, illetve a gesztenyemasszát felengedjük.
  8. A vajkrémhez a pudingot, gesztenyemasszát, és az ízlés szerinti rumot adjuk, gyorsfordulat mellett.
  9. Ha kihűlt a piskóta maci, akkor vízszintes félbevágás után betölthetjük a krémmel. (Mivel a krém nagyobb mennyiségű, a torta bevonására is bőven maradni fog belőle)
  10. A tortát pár órára hűtőbe helyezzük.
  11. A házi fondant szükség szerint megszínezzük külön-külön a rendelkezésre álló aromával (színezékkel), illetve a bevonó begyúrásához szükséges még porcukor, hogy ne ragadjunk a feldolgozó felületre :) majd nyújtás, ésformázás
  12. A torta bevonása tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29*23*4,5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14734
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Gesztenyés töltelékét másra is lehet változtatni (kakaós, diós, mákos, citomos, ill. valamilyen tejszínes ízesítésű gyümölcsös), és díszítés akár glazúrral A "téli öltözetben" lévő Maci leányt, pedig tetszés szerint lehet öltöztetni, vagy épp szabadon hagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Téli maci torta - gesztenyés
Skorpió 49 recept

Karácsonyra kaptam ezt a szilikonos maci sütőformát, ami a képhez hasonlóan néz ki, csak nagyobb méretben (29*23*4.5) ahogy feltüntettem. A bevonó receptje Hát ki is kellett próbálni, és ez lett az eredménye :D

Hozzávalók

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...