r
Nosalty Logó

Téli maci torta - gesztenyés

0,0

0 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Skorpió
Téli maci torta - gesztenyés
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

800
Kalória
12.3g
Fehérje
137.2g
Szénhidrátok
20.1g
Zsír
26.7g
Víz
93.8g
Koleszterin
438.8mg
Rost
109.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Összesen 6392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A gesztenyés töltelékhez

A bevonóhoz

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2648.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cukor
    875 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 6392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A 4 tojást szétválasztjuk.
  2. A tojás fehérjét a cukorral felverjük jó kemény habbá.
  3. A tojás sárgáját elkeverjük, és ebbe keverjük bele óvatosan a tojás fehérje habot, majd lassan hozzáadjuk a lisztet.
  4. Ha kész a massza, egyenletesen belekenegetjük a vajas-lisztes maci szilikon formába.
  5. A sülő tésztát tűpróbával vizsgáljuk, hogy kellően megsült-e.
  6. Amíg hűl a tészta,közben a margarint a porcukorral habosra keverjük.
  7. A pudingot megfőzzük (1-2 kanál cukrot adhatunk még hozzá), és gyakori keverés mellett lehűtjük, illetve a gesztenyemasszát felengedjük.
  8. A vajkrémhez a pudingot, gesztenyemasszát, és az ízlés szerinti rumot adjuk, gyorsfordulat mellett.
  9. Ha kihűlt a piskóta maci, akkor vízszintes félbevágás után betölthetjük a krémmel. (Mivel a krém nagyobb mennyiségű, a torta bevonására is bőven maradni fog belőle)
  10. A tortát pár órára hűtőbe helyezzük.
  11. A házi fondant szükség szerint megszínezzük külön-külön a rendelkezésre álló aromával (színezékkel), illetve a bevonó begyúrásához szükséges még porcukor, hogy ne ragadjunk a feldolgozó felületre :) majd nyújtás, ésformázás
  12. A torta bevonása tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29*23*4,5

Karácsonyra kaptam ezt a szilikonos maci sütőformát, ami a képhez hasonlóan néz ki, csak nagyobb méretben (29*23*4.5) ahogy feltüntettem. A bevonó receptje Hát ki is kellett próbálni, és ez lett az eredménye :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!