Tejszínhabos mandarintorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
100g mandarin39 kcal
-
2g likőr7 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
1g cukor2 kcal
A tetejére
-
1g porcukor3 kcal
-
5g mandarin2 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
Összesen
266
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
1000g mandarin392 kcal
-
20g likőr65 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
A tetejére
-
7g porcukor27 kcal
-
50g mandarin20 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2646
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
7.6g tojás10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
45.9g mandarin18 kcal
-
0.9g likőr3 kcal
-
22.9g növényi tejszín58 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A tetejére
-
0.3g porcukor1 kcal
-
2.3g mandarin1 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
123
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 318 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
266
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 140.8 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2117.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.4 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 790.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 785 micro
-
β-karotin 1210 micro
-
β-crypt 3175 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1811 micro
Összesen
2646
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 146 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csipet sütőpor
A töltelékhez
-
0.5 l növényi tejszín
-
3 dl tej
A tetejére
-
1 ek porcukor
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáteszünk három evőkanál cukrot, kb. még két percig verjük, majd belecsorgatjuk a három tojássárgát.
- Három evőkanál lisztbe teszünk egy csipet sütőport, összekeverjük, majd robotgép nélkül keverőkanállal lazán beleforgatjuk a tojáshabba.
- A tésztából kapcsos sütőformában piskótát sütünk. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk.
- A mandarint előkészítjük (megmossuk, héját leválasztjuk, és gerezdekre szedjük).
- Csipkepapírt teszünk arra a tálra, amelyen később tálalni akarjuk, és ráhelyezzük a piskóta alsó lapját a kapcsos sütőformával körülvéve (a deknije nem kell a formának). Praktikusabb így, mert utána a krém miatt nehéz mozgatni a tortát.
- Az alsó lapot meglocsolhatjuk narancssárga Curacao likőrrel. A kapcsos forma belső oldalát nedves kézzel körbekenjük (jobban hozzátapad a mandarin).
- A mandaringerezdekkel szorosan körberakjuk a forma belső oldalát úgy, hogy a gerezdek függőlegesen álljanak. Gerezdeket szórunk a piskóta közepére is. A pudingot megfőzzük, sűrűn kevergetve visszahűtjük, hogy ne legyen forró.
- A tejszínt kemény habbá verjük (nem kell cukor bele, mert az van elég a pudingban). A langyos pudingba kis adagonként (evőkanalanként) kézi habverővel óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.
- Ezt a krémet öntjük a gyümölccsel előkészített formába. A krém tetejére is mandaringerezdeket szórunk (hagyjunk a tetejére is díszítésnek), és ráhelyezzük a felső piskótalapot.
- Óvatosan lenyomkodjuk, hűtjük legalább 2 órát. Óvatosan levesszük róla a karikát, tetejét porcukorral meghintjük, és ízlésesen kirakjuk mandarinnal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23 cm átmérő
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9334
- Feltöltés dátuma: 2011. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olaszné Anci
191 recept
Karácsonyra készítettem el, családom körében nagy sikere volt.