r
Nosalty Logó

Tejszínhabos mandarintorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tejszínhabos mandarintorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2646 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    785 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    3175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 2646 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáteszünk három evőkanál cukrot, kb. még két percig verjük, majd belecsorgatjuk a három tojássárgát.
  2. Három evőkanál lisztbe teszünk egy csipet sütőport, összekeverjük, majd robotgép nélkül keverőkanállal lazán beleforgatjuk a tojáshabba.
  3. A tésztából kapcsos sütőformában piskótát sütünk. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk.
  4. A mandarint előkészítjük (megmossuk, héját leválasztjuk, és gerezdekre szedjük).
  5. Csipkepapírt teszünk arra a tálra, amelyen később tálalni akarjuk, és ráhelyezzük a piskóta alsó lapját a kapcsos sütőformával körülvéve (a deknije nem kell a formának). Praktikusabb így, mert utána a krém miatt nehéz mozgatni a tortát.
  6. Az alsó lapot meglocsolhatjuk narancssárga Curacao likőrrel. A kapcsos forma belső oldalát nedves kézzel körbekenjük (jobban hozzátapad a mandarin).
  7. A mandaringerezdekkel szorosan körberakjuk a forma belső oldalát úgy, hogy a gerezdek függőlegesen álljanak. Gerezdeket szórunk a piskóta közepére is. A pudingot megfőzzük, sűrűn kevergetve visszahűtjük, hogy ne legyen forró.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük (nem kell cukor bele, mert az van elég a pudingban). A langyos pudingba kis adagonként (evőkanalanként) kézi habverővel óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.
  9. Ezt a krémet öntjük a gyümölccsel előkészített formába. A krém tetejére is mandaringerezdeket szórunk (hagyjunk a tetejére is díszítésnek), és ráhelyezzük a felső piskótalapot.
  10. Óvatosan lenyomkodjuk, hűtjük legalább 2 órát. Óvatosan levesszük róla a karikát, tetejét porcukorral meghintjük, és ízlésesen kirakjuk mandarinnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23 cm átmérő
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9327
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínhabos mandarintorta
Olaszné Anci 191 recept

Karácsonyra készítettem el, családom körében nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...