r
Nosalty Logó

Tejszínhabos gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 3994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    786 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2083 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2125 micro
Összesen 3994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet óvatosan.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük a masszát, és megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk fel.
  4. Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét villával összetörjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálókkal.
  5. A tejszínhabból keveset félreteszünk a torta külsejére, a többit pedig óvatosan összekeverjük a gesztenyével.
  6. A tortalap alsó részét megkenjük a gesztenyés krémmel, majd megszórjuk rumba áztatott meggyel, ráhelyezzük a második lapot, ismét krém jön, majd meggy, végül a legfelső lapot is ráhelyezzük.
  7. A tortát kívülről bevonjuk a félretett tejszínhabbal, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9623
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A keresztfiam kérése az volt szülinapjára, hogy nagyon tejszínhabos-gesztenyés tortát süssek neki! :-)

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...