r
Nosalty Logó

Tejszínfagyi alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Oli(E)va
Tejszínfagyi alaprecept
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A növényi tejszínen kívül mindent jól hűtsünk le (néhány órára a hűtőben, esetleg előző este).
  2. A mézen kívül az összes alapanyagot egyben verjük fel a gépmixerrel, nagyon jól, kb. 15 percig.
  3. Amikor már jó testes, sűrű habot nyertünk, utoljára belecsorgatjuk a mézet.
  4. Jól záródó műanyag dobozokba osztjuk szét, több mint 2 liter fagyink lesz.
  5. Mélyhűtőben fagyasztjuk néhány órán vagy egy éjszakán át.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25441
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Szuper magában is vagy bármilyen fagyiszósszal leöntve, de itt van néhány ötlet is... Az alapfagyinkhoz a végén belemixelünk:  Vaníliafagyi: 2 mk vanília esszenciát vagy 1 vanília kikapart belsejét. Csokifagyi: 4-5 ek holland kakaó és egy vanília. Sztracsi: apróra vágott keserű csoki vagy csokikukac, kis reszelt csoki. Mokka: 3 púpos mk instant kávé kis forró tejben feloldva, majd lehűtve. Citromfagyi: 2 citrom leve, 1 citrom reszelt héja. Gyümölcsfagyi: tetszésünk szerinti gyümölcspép.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Fagyigép nélkül, kevergetések nélkül, tökéletes, nagyon krémes olasz fagyit csinálhatunk ebből az alapból. A neten olvasgattam órákig a fagyirecepteket, aztán a különböző jótanácsokból állítottam össze ezt a fagyialapot, amiből aztán fantáziánkra bízva bármilyen ízűt kreálhatunk. A teljes zsírtartalmú tejtermékek és a méz miatt lassul a fagyási folyamat, ezért nem képződnek jégszemcsék, a növényi tartalmú tejszín miatt nem esik össze, jól tartja az állagát, a habfix pedig a nyers tojás funkcióját tölti be, krémesíti a fagyinkat. Amikor kész van az alapfagyi, eloszthatjuk legalább négy felé, különböző ízek hozzáadásával több különféle fagyink lesz. Ha illóolaju magokkal (mogyoró, dió, pisztácia) készítjük vagy összetört kekszekkel (például Oreo, hm...?), néhány óra fagyás után érdemes egyszer átkeverni a fagyit, és akkor hozzáadni ezeket, hogy ropogósak maradjanak. A képen csak egy kis meggysziruppal van leöntve ez a fagyi, natúrban... Jó, jó... Kissé kalóriadús, de egy kis gombócot imádni fogunk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...