Tejszínes zöldségleves virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
125g sárgarépa46 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
75g virsli202 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
663
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
1323
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
17.7g burgonya10 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
14.1g karalábé3 kcal
-
29.5g zöldség alaplé2 kcal
-
8.8g virsli24 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
78
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2319.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 399.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9370 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
663
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4638.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 3084 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 799.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2507 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18740 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
1323
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 456 micro
-
β-karotin 1104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
300 g burgonya
-
250 g sárgarépa
-
1 közepes db karalábé
-
500 ml zöldség alaplé
-
150 g virsli
-
150 ml habtejszín
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek petrezselyem
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté, majd vékony szeletekre, a burgonyát, sárgarépát és karalábét kockákra vágjuk.
- A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, és további 3-5 percig dinszteljük.
- Felöntjük a levessel, sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 25 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a vékony karikára vágott virslit és a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal utána ízesítünk, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 21503
- Feltöltés dátuma: 2017. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Én a só és bors mellett 1 ek. zellerlevél-krémet is használtam az ízesítéshez, de nyugodtan elmaradhat, vagy esetleg az egyszerű só helyett használjunk zellersót.