r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldségleves virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tejszínes zöldségleves virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1323 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4638.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    3084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 1323 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté, majd vékony szeletekre, a burgonyát, sárgarépát és karalábét kockákra vágjuk.
  2. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, és további 3-5 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 25 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott virslit és a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal utána ízesítünk, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 21503
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a só és bors mellett 1 ek. zellerlevél-krémet is használtam az ízesítéshez, de nyugodtan elmaradhat, vagy esetleg az egyszerű só helyett használjunk zellersót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...