r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldborsós raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Tejszínes-zöldborsós raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    839 micro
  • β-karotin
    3035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4903.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    819 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    9105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7647 micro
Összesen 1079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mosás és tisztítás után a sárgarépát és a fehérrépát karikára, a burgonyát és a húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk.
  2. Egy méretes fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk a hagymát, majd beletesszük a sárgarépát és a fehérrépát. Kevergetve 4-5 perecig összesütjük, majd következik a burgonya. 4-5 perc elteltével hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Kevergetjük-sütögetjük a hús fehéredéséig. Ezután tesszük hozzá a zöldborsót (akár friss, akár mirelite).
  3. Ezt követően felöntjük a szárnyas alaplé felével. Félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a maradékot. Sózzuk. A tejszínt csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítővel és beleöntjük a levesbe. Egyet-kettőt forralunk rajta. Ezután tesszük hozzá a finomra aprított petrezselyemzöldet. A levest levesszük a tűzről és pihentetjük 15-20 percig.
  4. Kellemes melegen tesszük asztalra és merjük tányérokba.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 875
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-zöldborsós raguleves
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...