Tejszínes újkrumpli saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
A salátához
-
125g újkrumpli77 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
Az öntethez
-
8g majonéz44 kcal
-
15g főzőtejszín20 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
173
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
A salátához
-
500g újkrumpli308 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
Az öntethez
-
33g majonéz177 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
694
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
A salátához
-
45.5g újkrumpli28 kcal
-
18.2g kígyóuborka3 kcal
-
18.2g paradicsom3 kcal
-
4.1g petrezselyem1 kcal
-
4.6g fehérbor4 kcal
Az öntethez
-
3g majonéz16 kcal
-
5.5g főzőtejszín7 kcal
-
0.9g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
63
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 207.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 820 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 708 micro
Összesen
173
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 829.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 795 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 3281 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2834 micro
Összesen
694
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 469 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
50 dkg újkrumpli
-
20 dkg kígyóuborka
-
1 csokor petrezselyem
Az öntethez
-
3 ek majonéz
-
3 ek főzőtejszín
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A salátához
- Az újburgonyát alaposan megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.
- Még melegen megpucoljuk és ha nem aprók a szemek, felkockázzuk a krumplit, majd meglocsoljuk a borral.
- Felkockázzuk az uborkát és a paradicsomot, felaprózzuk a petrezselymet.
- Mikor a krumpli kihűlt (20-30 perc, közben keverjük meg, hogy mindenhol érje bor), hozzákeverjük a többi zöldséget és a petrezselymet.
- Elkeverjük a majonézt a tejszínnel, Worcester szósszal és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19597
- Feltöltés dátuma: 2009. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Lajos Mari 99 saláta című kötetéből származik a recept. Eredeti címe újburgonya-uborka-paradicsom saláta, de mivel a tejszín íze dominál az öntetben, ettől nagyon krémes és lágy lesz az egész, én átkereszteltem a fogást.