r
Nosalty Logó

Tejszínes-spárgás tészta zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-spárgás tészta zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2455.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    2806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4395 micro
Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben készre főzzük.
  2. A zöldbabbal ugyanígy járunk el. Ha elkészültek, leszűrjük, és félretesszük őket.
  3. A spárgákat meghajlítjuk, és pont ott fognak eltörni, ahol kell. Erre azért van szükség, mert az alsó fás részre nincs szükségünk, ez ugyanis nem ehető. (Ezt a trükköt Gordon Ramsay, Mindörökké Gordon című műsorában láttam.)
  4. A zöldspárgát nem muszáj megpucolni (én sem szoktam, csak jó alaposan megmosom, és félujjnyi darabokra vágom).
  5. Az olvasztott vajon, közepes lángon, kb 10 percig fedő alatt pároljuk, a saját levében.
  6. Ha elkészült, hozzáadjuk a zöldbabot, a lisztet, és folyamatos kavargatás mellett a főzőtejszínt és a tejet is hozzáöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, közben néha átkavarjuk.
  7. Ha már kellően sűrű, levesszük a tűzről, és a már kész spagetti tésztával összeforgatjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1983
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szupermarketben sétálgatva figyeltünk fel egy pár szépen csomagolt spárgacsomóra. Annyira szépek voltak, hogy nem tudtam ellenállni nekik.:) Bár még ezidáig nem készítettem spárgát, hajtott a kíváncsiság, hogy milyen íze lehet, és vajon mit is készíthetnék belőle. Nem okozott nekem csalódást. Aki teheti, próbálja ki! Nagyon finom és egészséges. Nyersen is fogyasztható, szezonjában pedig nagyon jó áron kapható. Az egyik kedvenc zöldségem lett. Biztosan fogok még belőle főzni.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...