r
Nosalty Logó

Tejszínes pulyka házi tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Tejszínes pulyka házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3443 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.7 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9216.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3111 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    3484 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3766 micro
Összesen 3443 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk a zöldségeket. Megmossuk a húst, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a fokhagyma-, paradicsom-, paprikakockákat is. Kb. 10 percig pároljuk, majd rádobjuk a húst, a szeletekre vágott gombát, a sót, fűszerezzük, és a petrezselyem 3/4 részét is.
  2. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, közben többször megkeverjük, és szükség szerint felöntjük vízzel. Fontos, hogy a végén már ne legyen alatta sok víz.
  3. Ez alatt lereszeljük a sajtot, felverjük a tojást pici sóval és a tejszínnel, majd kevergetés közben hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  4. Felaprítjuk a füstölt sonkát. Közben sós vízben kifőzzük a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/hazi-teszta-szelesmetelt" target="_blank">házi tésztát</a>, majd leszűrjük, de a meleg főzőléből 2-3 merőkanálnyit félreteszünk.
  5. Amikor már a hús a zöldségekkel szépen összefőtt, lehúzzuk a tűzről. A tojásos tejszínes mártást összekeverjük a félretett, még meleg tésztafőzőlével, és folyamatos keverés közben ráöntjük a húsra, majd visszatesszük a tűzre, és néhány percig összefőzzük.
  6. Ezután a húsos tésztából tányérokra kupacokat formázunk, tetejét megszórjuk sonkaforgácsokkal és az apróra vágott petrezselyem maradékával.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1964
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 29.

Ajánló

Mivel a füstölt sonka általában igen sós, ezért főzés közben kevesebb sót célszerű használni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes pulyka házi tésztával
Pancsika 101 recept

Többféleképpen elkészíthető egy tejszínes mártásos hús. Most pulykamellfilével és a húsvétról megmaradt füstölt sonka újrahasznosításával készült ez a recept, ami egyébként igen finomra sikerült. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...