r
Nosalty Logó

Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes őszibarack, avagy "A Kísértés"
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2088 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3592 micro
  • β-crypt
    1292 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 3416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk az őszibarackokat, kisebb darabokra vágjuk, kb akkorára, amit az ember egy falatnak nevez, amit kellemes kanállal eszegetni (3-4cm-esre).
  2. Ezeket berakjuk egy nagy tálba, s meglocsoljuk a két citrom levével, összekavarjuk.
  3. Rászórjuk a vaníliás cukrokat, megint megkavarjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínt 1-2 dl-enként, és szépen kavargatjuk közben, de a barackot ne törjük össze. Ez a gyümölccsel és a citrommal összefogva sűrű krémes állagot fog adni.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, és a cukorszirupot, vagy kristálycukrot- aminek az adagján ízlés szerint természetesen lehet változtatni, és persze függ a barack édességétől is a mennyiség-, majd belekavarjuk szépen az egészbe.
  6. Amint készen vagyunk, most jön a neheze, ki kell bírni, hogy a hűtőben pihenjen 1, esetleg 2 órán keresztül...
  7. Amint lehűlt, tálalhatjuk!
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11588
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 17.

Ajánló

Nagyon fontos! Szereljünk lakatot a hűtőszekrényre, és biztonsági kamerát elé! Különben egy éj alatt eltűnik az egész!!! :) Megpróbálhatjuk egy kis Limoncelloval kiegészíteni a receptet, esetleg más likőrrel, úgy is izgalmas eredményt kapunk, ha még így nem lenne elég a kísértés, ugyanis, mint látszik a hozzávalókból, ez nem igazán fogyókúrás recept...De pont ettől finomabb is talán! :) Ajánlom jó szívvel ezt a receptet azon fiatalembereknek, akik még bizonytalanok a konyhaművészetben, ha a kedves édesszájú, ez a desszert tuti siker a csábításhoz! A hozzávalókban említett cukorszirup használata Mr Smith ötlete volt, ami nagyon jól bevált, mert ez a cukorszirup nádcukorból készült, és egy kissé karemellizált, így nagyszerűen megdobta az ízét a költeménynek. Ajánlom kipróbálásra jó szívvel! pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszibarackszezon elképzelhetetlen számomra e desszert nélkül! Amint megkóstolja valaki, az is azt fogja gondolni, hogy egy másik dimenzió nyílt meg:) Teljesen belefeledkezünk az Itt és Most pillanatába, csak a Tejszínes őszibarack, és én...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...