r
Nosalty Logó

Tejszínes mogyorós - túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes mogyorós - túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A túrókrémhez

Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A túrókrémhez

Összesen 4776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A túrókrémhez

Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5123.3 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 4776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához gőz fölött összemelegítjük a mézet, a vajat, az egész tojásokat, és a porcukrot. Hagyjuk egy kicsit, hogy kihűljön, majd hozzáöntjük a lisztes-szódabikarbónás-kakaós keverékhez. Tésztát gyúrunk belőle, majd két tésztát nyújtunk belőle.
  2. A csokikrémhez a hozzávalókat összekavarjuk, és összefőzzük. A kihűlt lapokra kenjük, és tört mogyoróval megszórjuk. A túrókrémhez a hozzávalókat (a zselatin kivételével) összeturmixoljuk botmixerrel. A feloldott zselatinhoz adunk egy kevés túrókrémet, majd a zselatinos krémet adjuk az összes krémhez (így nem lesz csomós).
  3. Aztán jöhet az összeállítás: az első lapra kenjük a csokiskrémet, megszórjuk tört mogyoróval, majd rákenjük a túrókrém felét. Jöhet a második lap, és ugyanígy járunk el.
  4. A tetejét pedig tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19521
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütisütő versenyre neveztem be ezzel a sütivel!

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...