r
Nosalty Logó

Tejszínes - mézes sütőtökkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Arandeira
Tejszínes - mézes sütőtökkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1263 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    5924 micro
  • β-crypt
    4859 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    3026.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35544 micro
  • β-crypt
    29156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1263 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    840 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt kettévágjuk, közepéből a magokat kikanalazzuk. A megtisztított tököt feldaraboljuk, és egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor van kész, mikor a teteje már kezd megbarnulni.
  2. A hagymát a zsíron lassú tűzön megdinszteljük (ez legalább 10 perc), majd magasabb hőmérsékletre véve hozzáadjuk a mézet, s a hagymát a mézen pár percig megfuttatjuk, míg egy árnyalatnyi barna színt kap. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd a héjából kikanalazott sült sütőtököt, és a kockára vágott krumplit. Megfűszerezzük, és vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd további 20 percig lassú tűzön gyakran kevergetve főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
  3. Egy botmixerrel összeturmixoljuk, ha nagyon sűrűnek találjuk, még vizet adunk hozzá. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet összemelegítjük. Vigyázat, hajlamos fröcskölni!
  4. A kész levest ízlés szerint tejföllel, tökmagolajjal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28753
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arandeira 8 recept

Egy nagyobb sütőtököt megsütöttem, s kifogott rajtunk. Ekkor jutott eszembe, hogy a megmaradt sütőtökből levest készítek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...