r
Nosalty Logó

Tejszínes málnatorta kirzsuzs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes málnatorta kirzsuzs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 850 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 850 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6945.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2849 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2734 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 5102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2/3 cukorral és az olajjal habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport.
  3. A kemény habbá vert fehérjét a sárga masszához adjuk, és óvatosan elkeverjük, majd a lisztet is hozzákeverjük.
  4. 26 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és kb. 25-30 percig sütjük. Rácsra tesszük kihűlni.

A krémhez

  1. A mélyhűtött málnát lecsepegtetjük, pár szemet félreteszünk a tetejére díszíteni, a többit összeturmixoljuk.
  2. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval jól felverjük, és az 1/4 részét félretesszük.
  3. A többihez hozzákeverjük a málna turmixot.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét a félretett tejszínnel bevonjuk, a tetejére habrózsákat nyomunk, a málna szemekkel és mandulapehellyel díszítjük.
  5. Hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5516
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy torta könyvből néztem ki, nagyon megtetszett, és születésnapi torta lett belőle. Finom és ízletes.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...