r
Nosalty Logó

Tejszínes-krémes nektarin szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Tejszínes-krémes nektarin szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 2260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 2260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. Előbb a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje hűlni: a tejet felforraljuk, közben a cukrot, a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük, sűrűre felfőzzük és félretesszük hűlni.
  2. A vajat kikeverjük a cukorral.
  3. A nektarint kis kockákra vágjuk. Az edényben a cukrot kissé karamellizáljuk, majd rádobjuk a nektarinokat, és megszórjuk a fahéjjal. Nem kell teljesen puhára főzni, csak annyira, hogy ne legyen annyira "kemény".
  4. A piskótához előbb kemény habbá verjük a tojások fehérjét egy csipet sóval; majd mehet bele a cukor. Ezzel is keményre verjük, utána egyenként a sárgája, majd a liszt, de azt már nagyon óvatosan forgatjuk bele.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát kb fél cm vastagon. Forró sütőben pár perc alatt megsütjük.
  6. Ha már kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukros vajat. A piskótát félbevágjuk, rákenjük a pudingos vajkrémet. Erre simítjuk a gyümölcsöt, majd a cukorral, habfixálóval felvert tejszínt. Beborítjuk a másik piskótával és jól behűtjük.
  7. Tetejére csurgathatunk csokimázat is dísznek.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2135
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Lehet nyers vagy konzerv is, ki mivel szereti!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-krémes nektarin szelet
Petruska 61 recept

Szeretem a nem túl nehéz krémes sütiket, főleg ha gyümölcs is van benne! Nem túl nagy munka, de nagyon finom.

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...