Tejszínes-krémes nektarin szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krémhez
A tejszínes réteghez
-
2g porcukor7 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A gyümölcsös réteghez
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
565
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krémhez
A tejszínes réteghez
-
7g porcukor27 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A gyümölcsös réteghez
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
2260
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krémhez
-
22.3g tej12 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
5.9g vaj43 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
A tejszínes réteghez
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
A gyümölcsös réteghez
A piskótához
-
8.2g tojás10 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
Összesen
168
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
565
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 143.7 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1573 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 587 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.1 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 619.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 1240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 929 micro
-
β-crypt 455 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
2260
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
8 dkg vaj
-
1 ek porcukor
A tejszínes réteghez
-
1 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
-
2 dl habtejszín
A gyümölcsös réteghez
A piskótához
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A krémhez
- Előbb a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje hűlni: a tejet felforraljuk, közben a cukrot, a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük, sűrűre felfőzzük és félretesszük hűlni.
- A vajat kikeverjük a cukorral.
- A nektarint kis kockákra vágjuk. Az edényben a cukrot kissé karamellizáljuk, majd rádobjuk a nektarinokat, és megszórjuk a fahéjjal. Nem kell teljesen puhára főzni, csak annyira, hogy ne legyen annyira "kemény".
- A piskótához előbb kemény habbá verjük a tojások fehérjét egy csipet sóval; majd mehet bele a cukor. Ezzel is keményre verjük, utána egyenként a sárgája, majd a liszt, de azt már nagyon óvatosan forgatjuk bele.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát kb fél cm vastagon. Forró sütőben pár perc alatt megsütjük.
- Ha már kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukros vajat. A piskótát félbevágjuk, rákenjük a pudingos vajkrémet. Erre simítjuk a gyümölcsöt, majd a cukorral, habfixálóval felvert tejszínt. Beborítjuk a másik piskótával és jól behűtjük.
- Tetejére csurgathatunk csokimázat is dísznek.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2135
- Feltöltés dátuma: 2012. július 28.
Ajánló
Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Lehet nyers vagy konzerv is, ki mivel szereti!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Petruska
61 recept
Szeretem a nem túl nehéz krémes sütiket, főleg ha gyümölcs is van benne! Nem túl nagy munka, de nagyon finom.