r
Nosalty Logó

Tejszínes-krémes nektarin szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Tejszínes-krémes nektarin szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

565
Kalória
8.6g
Fehérje
53g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
154.9g
Víz
188.5g
Koleszterin
2.2g
Rost
33.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 2260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A tejszínes réteghez

A gyümölcsös réteghez

A piskótához

Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 2260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Előbb a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje hűlni: a tejet felforraljuk, közben a cukrot, a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük, sűrűre felfőzzük és félretesszük hűlni.
  2. A vajat kikeverjük a cukorral.
  3. A nektarint kis kockákra vágjuk. Az edényben a cukrot kissé karamellizáljuk, majd rádobjuk a nektarinokat, és megszórjuk a fahéjjal. Nem kell teljesen puhára főzni, csak annyira, hogy ne legyen annyira "kemény".
  4. A piskótához előbb kemény habbá verjük a tojások fehérjét egy csipet sóval; majd mehet bele a cukor. Ezzel is keményre verjük, utána egyenként a sárgája, majd a liszt, de azt már nagyon óvatosan forgatjuk bele.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát kb fél cm vastagon. Forró sütőben pár perc alatt megsütjük.
  6. Ha már kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukros vajat. A piskótát félbevágjuk, rákenjük a pudingos vajkrémet. Erre simítjuk a gyümölcsöt, majd a cukorral, habfixálóval felvert tejszínt. Beborítjuk a másik piskótával és jól behűtjük.
  7. Tetejére csurgathatunk csokimázat is dísznek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem a nem túl nehéz krémes sütiket, főleg ha gyümölcs is van benne! Nem túl nagy munka, de nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!