r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás alagút

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes-karamellás alagút
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

707
Kalória
14.8g
Fehérje
67.5g
Szénhidrátok
40g
Zsír
103.9g
Víz
294.8g
Koleszterin
405mg
Rost
19.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése: atojásokat különválasztjuk. Atojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáteszünk 4 kanál nyírfacukrot.
  2. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
  3. Egy csomag karamellás pudingport elvegyítjük az egy evőkanál liszttel és a szódabikarbónával, és a tojásos masszához keverjük.
  4. Zsírpapírral bélelt, kivajazott gáztepsiben elsimítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  5. Sütés után a zsírpapírt lehúzzuk róla, és a kész karamellás piskótát félretesszük hűlni.
  6. Krémek készítése: avaníliás pudingporból és 3 eknyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
  7. A karamellás pudingporból és 3 eknyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
  8. 2 dl tejszínből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a zseléfixet.
  9. A kihűlt pudingokat habverővel fellazítjuk,és hozzáadunk 1-1 dl kemény tejszínhabot.
  10. A sütemény összeállítása: kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal.
  11. A formába illesztünk egy akkora darab karamellás piskótát, amely teljesen befedi a forma belsejét.
  12. A sütemény aljához is levágjuk a megfelelő nagyságú piskótát, ezt félretesszük.
  13. A formában lévő piskótára kenünk 1 cm vastagon vaníliakrémet, majd közepére behelyezzük a maradék piskótacsíkot. Erre a rétegre kerül a tejszínes karamellkrém. Végül a korábban félretett piskótával befedjük.
  14. Pár órára hűtőbe tesszük.
  15. Díszítés: akihűlt sütit kiborítjuk egy tálcára, és díszítjük felvert tejszínhabbal és karamellizált cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Erre a versenyre készült a süti, most találtam ki, és sütöttem meg először.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!