r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-karamellás alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 2820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése: atojásokat különválasztjuk. Atojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáteszünk 4 kanál nyírfacukrot.
  2. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
  3. Egy csomag karamellás pudingport elvegyítjük az egy evőkanál liszttel és a szódabikarbónával, és a tojásos masszához keverjük.
  4. Zsírpapírral bélelt, kivajazott gáztepsiben elsimítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  5. Sütés után a zsírpapírt lehúzzuk róla, és a kész karamellás piskótát félretesszük hűlni.
  6. Krémek készítése: avaníliás pudingporból és 3 eknyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
  7. A karamellás pudingporból és 3 eknyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
  8. 2 dl tejszínből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a zseléfixet.
  9. A kihűlt pudingokat habverővel fellazítjuk,és hozzáadunk 1-1 dl kemény tejszínhabot.
  10. A sütemény összeállítása: kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal.
  11. A formába illesztünk egy akkora darab karamellás piskótát, amely teljesen befedi a forma belsejét.
  12. A sütemény aljához is levágjuk a megfelelő nagyságú piskótát, ezt félretesszük.
  13. A formában lévő piskótára kenünk 1 cm vastagon vaníliakrémet, majd közepére behelyezzük a maradék piskótacsíkot. Erre a rétegre kerül a tejszínes karamellkrém. Végül a korábban félretett piskótával befedjük.
  14. Pár órára hűtőbe tesszük.
  15. Díszítés: akihűlt sütit kiborítjuk egy tálcára, és díszítjük felvert tejszínhabbal és karamellizált cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3718
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Egy forró cappuccinó mellé ajánlanám.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a versenyre készült a süti, most találtam ki, és sütöttem meg először.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...