Tejszínes-karamellás alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
43 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
2g vaj13 kcal
A krémekhez
-
43 kcal
-
43 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
150g tej84 kcal
-
15g xilit36 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A díszítéshez
-
10g cukor39 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
707
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
171 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
40g xilit96 kcal
-
7g vaj50 kcal
A krémekhez
-
171 kcal
-
171 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
600g tej336 kcal
-
60g xilit144 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
40g cukor155 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2820
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
14.3g tojás18 kcal
-
2.9g karamellás pudingpor11 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0 kcal
-
2.6g xilit6 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A krémekhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
2.9g karamellás pudingpor11 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
-
39g tej22 kcal
-
3.9g xilit9 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
A díszítéshez
-
2.6g cukor10 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
Összesen
183
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 103.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
707
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 159.9 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2600.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1075 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.1 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 415.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 1453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
2820
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
1 csomag karamellás pudingpor
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
4 ek xilit
A krémekhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag karamellás pudingpor
-
2 dl habtejszín
-
6 dl tej
-
6 ek xilit
-
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
4 ek cukor
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Piskóta elkészítése: atojásokat különválasztjuk. Atojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáteszünk 4 kanál nyírfacukrot.
- Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
- Egy csomag karamellás pudingport elvegyítjük az egy evőkanál liszttel és a szódabikarbónával, és a tojásos masszához keverjük.
- Zsírpapírral bélelt, kivajazott gáztepsiben elsimítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
- Sütés után a zsírpapírt lehúzzuk róla, és a kész karamellás piskótát félretesszük hűlni.
- Krémek készítése: avaníliás pudingporból és 3 eknyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
- A karamellás pudingporból és 3 eknyírfacukorból 3 dl tej hozzáadásával pudingot főzünk.
- 2 dl tejszínből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a zseléfixet.
- A kihűlt pudingokat habverővel fellazítjuk,és hozzáadunk 1-1 dl kemény tejszínhabot.
- A sütemény összeállítása: kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal.
- A formába illesztünk egy akkora darab karamellás piskótát, amely teljesen befedi a forma belsejét.
- A sütemény aljához is levágjuk a megfelelő nagyságú piskótát, ezt félretesszük.
- A formában lévő piskótára kenünk 1 cm vastagon vaníliakrémet, majd közepére behelyezzük a maradék piskótacsíkot. Erre a rétegre kerül a tejszínes karamellkrém. Végül a korábban félretett piskótával befedjük.
- Pár órára hűtőbe tesszük.
- Díszítés: akihűlt sütit kiborítjuk egy tálcára, és díszítjük felvert tejszínhabbal és karamellizált cukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3720
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Ajánló
Egy forró cappuccinó mellé ajánlanám.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Erre a versenyre készült a süti, most találtam ki, és sütöttem meg először.