r
Nosalty Logó

Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 3364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, majd felkockázzuk.
  2. Egy nagy keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a vajat, a tejszínt és a tejet.
  3. A tojásos keverékhez adjuk a kalácsot, átforgatjuk, majd hagyjuk, hadd szívja meg magát.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd belekanalazzuk a létől megduzzadt kalácsdarabokat. A tetejére kanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 59460
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és gyors, ám isteni fogás, ha pedig csíkos kalácsból készítjük, még izgalmasabban fog kinézni a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...