r
Nosalty Logó

Tejszínes ízű sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mimóza-Mimike
Tejszínes ízű sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2330 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2817.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 776 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8451.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    3416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2330 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tepsit kiolajozunk. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és belefektetjük a tepsibe. Felaprítjuk a hagymát, és rászórjuk a csirkemellre.
  2. A tejfölt, a majonézt, a sajt felét kikeverjük, majd vízzel hígítunk rajta. Nyakon öntjük a csirkemellet ezzel a tejfölös-sajtos-majonézes lével. Majd alufóliával letakarjuk a tepsit a párolás idejére.
  3. Előmelegített sütőben 10 percig pároljuk a csirkemellet, majd az alufóliát levéve lepirítjuk. Mikor már kezd sülni a hús, és a lé majdnem egésze elpárolgott, megszórjuk a maradék sajttal a tetejét. Ha a sajt picit megpirult a tetején, kész is.
  4. Az edény szélein picit égettnek tűnhet az étel 15 perc után, de csak a sajt pirul meg sötétbarnára, de ez a folyamat ezzel jár, nem kell aggódni. Ezt a részét nem kötelező megenni az ételnek, mi megszoktuk. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3498
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 18.

Ajánló

Köretnek rizst vagy törtkrumplit ajánlok, savanyúsággal. Jó étvágyat! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mimóza-Mimike 6 recept

Nah, íme egy saját kísérleti receptem, ami valószínűleg karácsonyban is a menü között szerepel majd. Nem nagy attrakció volt kitalálni, mégis nagyon örülök, hogy megcsináltam. S hogy miért is? A szüleimnek van egy szuper "Tejszínes hús" nevű bevált receptje, melynek alapja, hogy a klopfolt húst harmadik panírként ne zsemlemorzsába, hanem sajtba forgassuk. Így rakjuk a kivajazott tepsibe, nyakon öntjük főzőtejszínnel, majd mehet a sütőbe párolni, majd lepirítani. Nah, ez a szuper és olcsó recept, nagyon hasonlít az előző, drágább verzió ízeredményére! Ennyi szerintem elég is, egyszerűen ki kell próbálni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...