Tejszínes epertorta izzi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
Krémhez
-
17g eper5 kcal
-
25g gyümölcsjoghurt24 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Díszítéshez
-
50g eper15 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g cukor464 kcal
Krémhez
-
200g eper60 kcal
-
300g gyümölcsjoghurt288 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Díszítéshez
-
600g eper180 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3373
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
19.6g tojás25 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
2.7g rétesliszt10 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
Krémhez
-
8.9g eper3 kcal
-
13.4g gyümölcsjoghurt13 kcal
-
8.9g habtejszín26 kcal
Díszítéshez
-
26.8g eper8 kcal
-
8.9g habtejszín26 kcal
Összesen
151
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 104.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.9 g
Zsír
-
Összesen 170.3 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3231.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1364 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.4 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1743 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 445 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 1264 mg
-
Retinol - A vitamin: 1716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2172 micro
Összesen
3373
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
6 dkg rétesliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg cukor
Krémhez
-
20 dkg eper
-
300 ml gyümölcsjoghurt
-
200 ml habtejszín
Díszítéshez
-
60 dkg eper
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Tésztához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük, a sárgáját, nehogy összeessen.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot, és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
- Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt elkészítjük a krémet. Az összes epret (80 dkg) megmossuk, levelétől megtisztítjuk. Hosszában vékony szeletekre vágjuk, kiválasztjuk a nagyjából ugyanolyan méretű (középső rész inkább) szeleteket, legalább annyit, hogy a tortánk szélét körben átérje, és a számunkra megfelelő díszítéshez elég legyen (nekem ez 60-65 szelet volt). A maradék szeleteket apró kockára vágjuk, és összekeverjük a joghurttal.
- Az 500 ml habtejszínt habbá verjük, 2 dl-t félrerakunk. A maradék 3 dl-t robotgéppel összedolgozzunk az eperdarabos joghurttal.
- Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5874
- Feltöltés dátuma: 2013. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindenkinek megvan a saját betanult, vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő, volt ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.