r
Nosalty Logó

Tejszínes csokoládérolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Tejszínes csokoládérolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1790 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a krémet. A habtejszínt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és belekockázzuk a csokit.
  2. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, hogy a csoki teljesen elolvadjon.
  3. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, fontos, hogy hűtő hideg legyen.
  4. A hideg csokis tejszínhez egy csomag habfixálót keverünk, és robotgéppel felverjük, hogy sűrű krémet kapjunk. Hűtőbe tesszük. (Ha esetleg türelmetlenek voltunk, és nem hűtöttük le eléggé, akkor nem sűrűsödik be. Ekkor egy tejszín ízű habpor hozzáadásával lehet javítani a helyzeten)
  5. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk.
  6. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, sütőport, kakaóport, és a puha margarint. Robotgéppel az egészet összekeverjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a vizet, a lisztet, és jól összekeverjük.
  8. A tojásfehérjéből egy csipet só hozzáadása után kemény habot verünk, majd a tésztába óvatosan belekeverjük, vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  9. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét egyenesre simítjuk, és kb 10-15 perc alatt megsütjük.
  10. Amikor kész, a sütőpapírt még melegen levesszük róla, és egy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
  11. Amikor a tészta, és a krém egyaránt hideg, összeállítjuk. A tésztát megkenjük a krém 3/4 részével, feltekerjük, majd a maradék krémmel kívülről is megkenjük.
  12. Hűtőbe tesszük, legjobb, ha másnap tálaljuk, akkor szépen lehet szeletelni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5245
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Kerüld a csokit, összemegy tőle a ruhád! Sajnos ez nekem nem sikerül, ugyanis minden mennyiségben képes vagyok a csokoládé felhasználására. Ez történt most is, rolád formájában.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...