r
Nosalty Logó

Tejszínes csokitorta Josstól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes csokitorta Josstól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótatorta

Krém

Teteje

Összesen 612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótatorta

Krém

Teteje

Összesen 7342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskótatorta

Krém

Teteje

Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    481.4 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6613.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    828 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.8 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3223 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2080 micro
Összesen 7342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskótatorta

  1. A hozzávalókból hagyományos piskótatortát készítünk.180 fokon, 35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

Krém

  1. A csokoládét apróra tördeljük.
  2. 3 dl habtejszínt felforralunk.
  3. A csokoládéra öntjük, kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a csokikrémet krémesre keverjük, 4 dl tejszínt porcukorral habbá verünk, és hozzá keverjük a csokikrémhez.
  5. Ezzel töltjük a 3 részre vágott tortát, majd az oldalát is körbe kenjük.

Teteje

  1. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, a torta tetejére simítjuk, majd díszítjük.
  2. Az 5 dkg csokoládét felolvasztjuk, üveg vagy fém tálcára vékonyan elkenjük. Hűtőbe tesszük.
  3. Amikor a csoki megdermedt, szobahőmérsékleten hagyjuk vissza hűlni 20 percet.
  4. Egy éles késsel forgácsokat készítünk, majd a torta tetejére rendezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4696
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Ajánló

A tejszínhabba lehet tenni habfixálót, de vigyázzunk vele, nehogy túl verjük a habot, mert grízes lehet tőle. Édes tejszínhabbal tálalva mennyei élvezet...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készült, sok-sok csoki és tejszínhab felhasználásával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...