r
Nosalty Logó

Tejszínes-birsalmás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tejszínes-birsalmás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3982.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 3403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hat tojásfehérjét felverjük habnak, és fokozatosan beletesszük a cukrot. Ha már kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük a piskótát.
  2. Közben a megtisztított birsalmát 4 dl vízben a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük (meglegyen a 4 dl). A vaníliás pudingporral besűrítjük, hűlni hagyjuk.
  3. A habtejszínt keményre verjük, és kb. kétharmad részét lazán a kihűlt birsalmás pépbe forgatjuk.
  4. Az így elkészített krémet a kihűlt piskótára kenjük, a megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk. Tetszés szerint díszíthetjük főtt birsalmával, citromfű levélkékkel. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1676
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

A fanyar íz kedvelőinek ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-birsalmás kocka
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon szeretjük a birsalmát, a fanyar íze ellenére is! Gondoltam megpróbálom, hogy milyen lehet süteményben felhasználva... Szokatlan, de nekünk nagyon ízlett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...