r
Nosalty Logó

Tejszínes barackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes barackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2607.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 2944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ezzel tovább keverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, elkeverjük.
  3. A lisztben elkevert szódaport adjuk hozzá utoljára, majd kb. 10 percig keverjük.
  4. A sütőt kb. 180C-on előmelegítjük. A 28 cm-es kapcsos tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Kb. 25-30 percig, tűzpróbáig sütjük.
  5. A Hulala tejszínt egy keverőtálban félig felverjük, beletesszük a csomag vaníliás cukrot és tovább keverjük.
  6. Elfelezzük a krémet és az egyik felébe apró kockákra darabolt barackot teszünk (ez kerül majd a torta belsejébe tölteléknek), a maradék krém lesz a bevonó. Kettévágjuk a kihűlt tortalapot, megtöltjük a barackos krémmel. A tortát bevonjuk a maradék krémmel.
  7. A felezett barackokat vékony szeletekre vágjuk. A torta szélét lehet díszíteni durvára darált dióval, vagy darált kekszel. A barack szeleteket a torta tetejének a szélére helyezzük,fantáziánktól függően díszíthetjük. Én az x-ekhez sablont vágtam zsírpapírból, azt ráhelyeztem óvatosan a tortára és meghintettem kakaóporral, majd eltávolítottam a sablont, a barackszeletek elé egy-egy csipetnyi tortadarát hintettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15865
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátnőm 30. szülinapjára sütöttem ezt a tejszínes, könnyü kis tortát, gyorsan kész van, de mutatós. Sokféle képpen variálható.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...