r
Nosalty Logó

Tejfölös szűzérmék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sanyinagyi
Tejfölös szűzérmék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1528 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1528 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    271.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 4584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst ferdén vágva felszeleteljük, kissé sózzuk és 3 ek forró olajon mindkét oldalát pillanatok alatt fehérre sütjük, majd egy munkatányéron félre tesszük.
  2. Közben a hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát, a préselt fokhagymát, eldolgozás után rátesszük a hússzeleteket, felöntjük először kevés vízzel, s forráskor beletesszük a többi fűszert is és lefedve pároljuk. Ha szükséges, a hús készre-puhulása előtt a szaftmennyiség beállításához még némi vizet adunk.
  3. Amíg a hús elkészül, szokott módon kifőzzük a tésztát, ez durumlisztes tészta esetében kb. 10 perc - majd leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. A hús teljes puhulása előtt hozzáadagoljuk a tejfölt, egy utolsó forrás, és tálalásra kész az étel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 75608
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.

Ajánló

Aránylag gyorsan elkészül, nem túl fűszeres étel, amiben azért a babér kissé dominál. Könnyű fehérbort ajánlok hozzá, kinek-kinek  melyik tájjelleg idéz fel kedves emléket....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sanyinagyi 4 recept

Ezt Sári nagynénimtől tanultam, nagy sikere volt, ha ezt készítette.  Neki állítok ezzel emléket. Igen jól ismerte a húsféléket, hogy miből mit jó készíteni, ezt  persze a hentesek is értékeltek , mindig gyönyörű húsokat kapott. Én a sertésről azóta leszoktam. A recept az eredeti, de én csirkemellből készítem, mint a képen is látható.  (A babért én is learattam vele két hete!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...