Tejfölös szűzérmék
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sanyinagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
133g farfalle495 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
1528
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
600g tejföl1188 kcal
-
400g farfalle1484 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
4584
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
32.3g sertéscomb59 kcal
-
32.3g tejföl64 kcal
-
21.5g farfalle80 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj40 kcal
Összesen
246
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1626.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 343.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
1528
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.4 g
Zsír
-
Összesen 271.1 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4879.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 818 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 2558 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1029.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 775 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1016 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 756 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
4584
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
-
600 g tejföl
-
40 dkg farfalle
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
4 db babérlevél
-
1 kk oregánó
-
1 csipet szerecsendió
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst ferdén vágva felszeleteljük, kissé sózzuk és 3 ek forró olajon mindkét oldalát pillanatok alatt fehérre sütjük, majd egy munkatányéron félre tesszük.
- Közben a hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát, a préselt fokhagymát, eldolgozás után rátesszük a hússzeleteket, felöntjük először kevés vízzel, s forráskor beletesszük a többi fűszert is és lefedve pároljuk. Ha szükséges, a hús készre-puhulása előtt a szaftmennyiség beállításához még némi vizet adunk.
- Amíg a hús elkészül, szokott módon kifőzzük a tésztát, ez durumlisztes tészta esetében kb. 10 perc - majd leszűrjük, melegen tartjuk.
- A hús teljes puhulása előtt hozzáadagoljuk a tejfölt, egy utolsó forrás, és tálalásra kész az étel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 76002
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.
Ajánló
Aránylag gyorsan elkészül, nem túl fűszeres étel, amiben azért a babér kissé dominál. Könnyű fehérbort ajánlok hozzá, kinek-kinek melyik tájjelleg idéz fel kedves emléket....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sanyinagyi
4 recept
Ezt Sári nagynénimtől tanultam, nagy sikere volt, ha ezt készítette. Neki állítok ezzel emléket. Igen jól ismerte a húsféléket, hogy miből mit jó készíteni, ezt persze a hentesek is értékeltek , mindig gyönyörű húsokat kapott. Én a sertésről azóta leszoktam. A recept az eredeti, de én csirkemellből készítem, mint a képen is látható. (A babért én is learattam vele két hete!)