Tejfölös-sajtos karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1497
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1497
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 106.2 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3801.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 1356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 599.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
1497
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 106.2 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3801.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 1356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 599.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
1497
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 200°C fokra melegítsük fel a sütőt és kenjünk ki egy tepsit vajjal.
- A karfiolt főzzük forró, sós vízben 2 percig, majd vegyük ki és tegyük át a vajazott tepsibe.
- Keverjük össze egy tálba a tejfölt, a tejet, a sajtot és a tojást, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd öntsük a kapott öntetet a karfiolra.
- Helyezzük a kenyérkockákat a tetejére és süssük 25-30 percig amíg megpirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 1241
- Feltöltés dátuma: 2023. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept