r
Nosalty Logó

Tejfölös-rebarbarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
riina
Tejfölös-rebarbarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 2744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 2744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
  2. Puha, de nem folyékony tésztát kapunk, melyet egyenletesen egy 24 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaforma aljába és oldalára nyomkodunk.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit a rebarbara kivételével összekeverjük, és a formába öntjük.
  2. A krémen elosztjuk a kisebb darabokra vágott rebarbarát, meghintjük kevés barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-35 percig sütjük.
  3. Ha elkészült, 10-15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra csúsztatva kihűtjük. Langyosan a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 50489
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 20.

Ajánló

A fiatal, zsenge rebarbarát nem kell meghámozni, ha viszont ilyet nem kapunk, hámozzuk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy észt oldalon találtam pár éve ezt a receptet, és mivel nagyon megkedvelte az egész család ezt a finom, krémes, enyhén savanykás süteményt, azóta minden tavasszal többször is elkészítem. Észtországban a rebarbara az első tavaszi "gyümölcs", friss vitaminforrás, melyet változatos módon használnak fel. Készül itt belőle süti, lekvár, szirup, csatni, húspác és még sorolhatnám, de ami a legmeglepőbb, még bor is. A süti nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...