r
Nosalty Logó

Tejfölös rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2274 micro
Összesen 2240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabotés a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk.
  2. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Pörköltszerűen főzzük.
  3. A margarinnal (olajjal)kikenünk egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat, és jöhet a rétegezés.
  4. Alulra kerül az első sor zöldbab (a fele), rá kerül egy sor rizs, ezt megszórjuk egy leheltnyi borssal és sóval, rákanalazzuk a fele husit, a levével kicsit meglocsoljuk, aztán jöhet mindennek a megmaradt fele. Zöldbab, rizs, husi, lé és a végén rákanalazzuk a pohár tejfölt.
  5. Az így elkészített babocska mehet a sütőbe, először közepes lángon sütjük, hogy minden össze tudjon sülni-főni, aztán rákapcsolhatunk, és jól rápirítjuk a tejfölt. Akkor jó, amikor a tejföl a tetején megreped, és barna pirulások jelennek meg rajta.
  6. Sütőből kivéve érdemes várni, hogy hűljön egy kicsit, mert könnyebb gyönyörűenkockára vágva, plusz tejfölleltálalni. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 475
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 307806
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom csak ebben a formában eszi meg a zöldbabot. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...